SADRžAJ

Od svetski poznatog filmskog stvaraoca Huberta Saupera - režisera pobedničkog filma Dolazimo kao prijatelji na Sandens festivalu i tvorca filma Darvinov košmar nominovanog za Oskara - dolazi Epicentar, imerzivan i metaforičan portret postkolonijalne, „utopijske“ Kube, gde se još uvek oseća eksplozija USS Maine mornarice iz 1898. godine. Ova velika eksplozija okončala je špansku kolonijalnu dominaciju u Americi i započela eru američke vladavine. U isto vreme i na istom mestu rodilo se moćno oružje: bioskop kao propaganda. U filmu Epicentar Sauper istražuje vek internacionalizma i stvaranja mitova, zajedno sa izvanrednim narodom Havane – posebno njenom decom, koju naziva „mladim prorocima“ – da ispituju vreme, imperijalizam i sam bioskop.

Slike

EpicentarEpicentarEpicentarEpicentarEpicentar

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Teleskop (2016)

    image
    Ovaj jedinstven film vodi gledaoce daleko od ovog sveta i prikazuje istoriju razvoja teleskopa od Galilea do Njutna, Habla i svemirskog teleskopa "Džejms Veb".
  • The Minimalists: Less Is Now (2021)

    image
    The Minimalists have reworked this phrase to create a sense of urgency for today’s consumer culture: now is the time for less.
  • Nazvao me je Malala (2015)

    image
    Pregled događaja koji su doveli do napada Talibana na mladu pakistansku učenicu Malalu Jusafzai zbog govora o obrazovanju devojčica i njen naknadni govor u...
  • San (2014)

    image
    Film „San“ prikazuje kreativni proces više od 40 međunarodnih umetnika koji su učestvovali u pripremi večere sastavljene kao opera u 12 jela, sa gastronomskim...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.