poster

Srbija na vezi

Srbija na vezi

News | Serbia

Where to watch
Show not available in country

SYNOPSIS

"Na vid se poštapa, na mudrost jutra svetlost njegovog oka pluta"-stihovi su nagrađene pesme književnika Vladana Rakića "Sveti Sava i Hristovina".
U čast srpskom princu, monahu, igumanu, diplomati, prosvetitelju, književniku, duhovniku, prvom arhiepiskopu Srpske pravoslavne crkve Svetom Savi, pored mnogih manifestacija kojima danas slavimo njegovo ime i delo, održan je i Međunarodni književni konkurs "Svetosavska zvona" na kome je prvu nagradu dobio naš kolega i književnik Vladan Rakić. U emisiji ćete čuti nagrađenu pesmu "Sveti Sava i Hristovina"
Svetsavske svečanosti održavaju se širom sveta među našim ljudima, a za večeras izdavajamo izveštaje iz Beča, odakle se javlja Marko Maksimović i iz Budimpešte, gde je naša saradnica Diana Đurić Kondić prisustvovala svečanoj akademiji.
U Severnoj Makedoniji i Rumuniji, Dan Svetog Save je nacionalni praznik Srba ozvaničen zakonom. Videćemo kako su školarci u Kučevištu (Severna Makedonija) obeležili đačku slavu, a kolega Nikola Lakić iz Temišvara podsetiće nas na svetinje koje je Sveti Sava gradio na tlu današnje Rumunije.
Od našeg gosta, predsednika Zajedničkog veća opština Vukovar Srđana Jeremića, saznaćemo kako je u gradu na Vuki obeležen ovaj praznik, ali i posle trideset godina Bogojavljenje. Takođe, razgovaraćemo i o drugim aktuelnim temama koje se tiču života Srba u tom delu Hrvatske.
Svoje viđenje života u Vukovaru, pre svega među mladima, u kratkom razgovoru sa Vanjom Vasić, predstavio je jedan od autora portala Srbi.hr, Dušan Velimirović.
Urednici Miroslav Karlica i Nada Vukelić
Reditelj Ernestina Gligorijević

Photos

Srbija na veziSrbija na veziSrbija na veziSrbija na veziSrbija na veziSrbija na veziSrbija na veziSrbija na veziSrbija na veziSrbija na veziSrbija na vezi

Reviews


No reviews
RECOMMENDATIONS
  • Newsnight (1980)

    image
    Serious news reports, analysis and no-holds-barred interviews with leading politicians and public figures.
  • TV5MONDE, le journal

    image
    The host collates and presents the latest political, social, sports and economic news and updates from across the world.
  • DW News

    image
    'Njemački val'' koji dopire u svaki kutak kugle zemaljske. ''Deutche Welle'' njemački je program koji emitira televizijske programe na njemačkom, engleskom,...
  • Le Journal De La Rts

    image
    The host presents a round-up of the latest news updates and developments from around the world.
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.