poster

Srbija na vezi

Srbija na vezi

News | Serbia

Where to watch
Show not available in country

SYNOPSIS

O Srbima u regionu kroz štampu i redovnu mesečnu rubriku: Šta (nam) se piše? Gost prelistavanja je istoričar Nemanja Starović.
Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik nedavno je boravio u Ljubljani, gde je, između ostalog, obišao Crkvu Svetih Ćirila i Metodija i Kulturno-pastoralni centar i razgovarao sa sveštenicima na čelu sa protojerejom-stavroforom Peranom Boškovićem. Posetu su zabeležile kolege iz Radio televizije Republike Srpske (RTRS).
Od naredne školske godine (2020/2021.), učenici osnovnih škola u Sloveniji imaće mogućnost da pohađaju dopunsku nastavu srpskog jezika. O tome, za našu emisiju, govori predsednik Saveza Srba Slovenije Marko Sladojević.
Odbor za proučavanje nacionalnih manjina i ljudskih prava SANU, koji već godinama jedan deo svojih aktivnosti posvećuje Srbima izvan matične zemlje, pokrenuo je inicijativu da kulturne i naučne ustanove ovih zajednica predstave svoju delatnost stručnjacima i zainteresovanoj javnosti u Srbiji. Na ovaj način, može se doprineti boljoj saradnji na relaciji matična zemlja - manjine u okruženju, pre svega na polju nauke i kulture. Među prvima predstavio se Savez Srba u Rumuniji. Okrugli sto pod nazivom "Srbi u Rumuniji – sadašnje stanje i perspektive“ pratio je kolega Miroslav Karlica.
Ovo je samo deo večerašnje emisije. Budite sa Srbijom na vezi!
Urednici Miroslav Karlica i Nada Vukelić
Reditelj Ernestina Gligorijević

Photos

Srbija na veziSrbija na veziSrbija na veziSrbija na veziSrbija na veziSrbija na veziSrbija na veziSrbija na veziSrbija na veziSrbija na veziSrbija na vezi

Reviews


No reviews
RECOMMENDATIONS
  • This Day

    image
  • BBC News (1997)

    image
    The BBC's 24 hour news service, also seen overnight on BBC One.
  • Witness

    image
    WITNESS: verb. to see for oneself. At Euronews we are committed to people’s stories and the truth. ‘Euronews Witness’ brings world issues into focus through the...
  • Mid Night

    image
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.