poster

Iconic Couples

ICONIS COUPLES 2 (2015)

Documentary | France

Where to watch
Show not available in country

SEASON: 2

EPISODE: 3

SYNOPSIS

Roberto Rossellini, predvodnik neorealizma, postao je poznat zahvaljujući filmovima "Rim, otvoreni grad", a odmah potom "Paisa" i "Njemačka nulte godine".
Vidjevši njegove filmove, Bergman mu je odlučila napisati pismo u kojemu mu je predložila suradnju. Susreli su se u Parizu i odmah zaljubili.
Zbog njega se odrekla supruga i djece, kao i zavidne karijere u Hollywoodu. Snimila je šest filmova pod redateljskom palicom Gustava Molandera prije odlaska u Hollywood gdje je trebala igrati glavnu ulogu u filmu Davida O. Selznicka, obradi Molanderova filma "Intermezzo". U njemu je glumila učiteljicu klavira u koju se zaljubi otac jedne od njezinih učenica. Selznick joj je ponudio istu ulogu. Warner joj je dao glavnu žensku ulogu uz Humphryja Bogarta u filmu "Casablanca", a nakon toga i u filmu "Kome zvono zvoni" te "Plinsko svjetlo" koji joj je donio prvog Oscara.
Njezina selidba u Europu i ljubavna veza s Rossellinijem izazvali su velik skandal. Ubrzo je zatrudnjela, no, usprkos tome, glumila je u filmu "Stromboli". Ispostavilo se da je Rossellini veliki egomanijak, a usto i vrlo posesivan. Htio je da radi samo s njime. Kad ju je Jean Renoir pozvao da glumi u filmu "Helena i muškarci", pobjegla je u Pariz. Par se rastaje, a Ingrid Bergman vraća se u Hollywood. Sve joj je oprošteno te vodi dodjelu Oscara, a ubrzo osvaja i svoj drugi zlatni kipić za film "Anastazija". Ujedno nastavlja svoju karijeru i u Švedskoj, gdje prihvaća ulogu u filmu Ingmara Bergmana "Jesenja sonata". U njemu glumi vrhunsku pijanisticu koja svoj odnos s kćeri žrtvuje zbog karijere. Ima dosta sličnosti između ovog filma i njezinog stvarnog života.
Sandra Rude osoba je koja zna kako publici dočarati svu snagu bezuvjetne ljubavi. Uspjela je u emisiju dovesti brojne poznate osobe - Isabellu Rossellini, Piu Lindstrom i Taga Gallaghera, autora knjige "The Adventures of Roberto Rossellini: His Life and Films", Guya Maddina, redatelja filma "My Dad is 100" u kojemu glumi Isabella Rossellini, Davida Forgacsa, autora knjige "Roberto Rossellini: Magician of the Real", Paula Duncana, urednika knjige "Bergman (Movie Icons)", Charlotte Chandler, autoricu knjige "Ingrid: A Personal Biography", Grace Carter, autoricu knjige "Ingrid Bergman", Nina Bizzarija, redatelja filma "Rossellini Under the Volcano" i Fiorellu Marianu, redateljicu i Rossellinijevu nećakinju.

Photos

Iconic CouplesIconic CouplesIconic CouplesIconic CouplesIconic CouplesIconic Couples

Reviews


No reviews
RECOMMENDATIONS
  • Crikey! It's the Irwins (2018)

    image
    The Irwin family share their wildlife adventures from around the world.
  • Dynasties (2018)

    image
    Follow the true stories of five of the world's most celebrated, yet endangered animals; penguins, chimpanzees, lions, painted wolves and tigers. Each in a heroic...
  • The Directors (2018)

    image
    A fascinating look at the life and work of some of Hollywood's most iconic filmmakers.
  • Monster Carp (2016)

    image
    Japan. Heading to The Land of the Rising Sun for the ultimate angling adventure, the jovial and carping mad Ali Hamidi is joined by angling pals Tom Dove and...
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.