poster

This Is Art

THIS IS ART 2 (2017)

Documentary | Spain

Where to watch
Show not available in country

SEASON: 2

EPISODE: 7

SYNOPSIS

Mržnja je nekontrolirana i gotovo iracionalna emocija. Nacisti su bolje od ikoga znali tu maksimu provesti u djelo, posvetivši se progonu i kažnjavanju svih umjetničkih djela i umjetnika koji se nisu uklapali u njihovu nametnutu moralnost.
Ramon Gener otkrit će nam razloge koji su naciste naveli da odbace djela umjetnika kao što su Kandinsky, Otto Dix i Fraz Marc, kao i glazbu Mahlera i Bele Bertoka, među ostalima. Otkrit ćemo da su Hitlerova mržnja i tiranija vjerojatno proizišli iz njegove prošlosti kao frustriranog umjetnika.
Uz pomoć povjesničarke Susie Hodge, pokušat ćemo shvatiti zašto je moderna umjetnost tako često na meti gnjeva. Govorit ćemo o umjetnosti koju napadaju, ali i o umjetnosti koja napada i potiče mržnju, poput srednjovjekovnih oltarnih slika. Pogledat ćemo Guernicu na nov način da bismo shvatili kako umjetnost pati i reagira na užas.
Zaputit ćemo se i u pakao zajedno s Jurgenom Kaumkötterom. Taj povjesničar i stručnjak za Auschwitz otkrit će nam pravo značenje umjetnosti. Vidjet ćemo kako se, usred strahota tog koncentracijskog logora, umjetnost pretvorila u sredstvo preživljavanja, ukratko, u nešto kudikamo snažnije od mržnje.

Photos

This Is ArtThis Is ArtThis Is ArtThis Is ArtThis Is ArtThis Is ArtThis Is ArtThis Is Art

Reviews


No reviews
RECOMMENDATIONS
  • NASA's Unexplained Files (2012)

    image
    A look is taken at exclusive NASA footage and firsthand accounts of mysterious fly objects from astronauts and scientists are presented.
  • Dynasties (2018)

    image
    Follow the true stories of five of the world's most celebrated, yet endangered animals; penguins, chimpanzees, lions, painted wolves and tigers. Each in a heroic...
  • The Directors (2018)

    image
    A fascinating look at the life and work of some of Hollywood's most iconic filmmakers.
  • World's Deadliest (2010)

    image
    The Animal Kingdom is rife with epic stories of survival - tales of kill or be killed - a place where each and every moment is fraught with life and death...
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.