poster

Romano Bolković - 1 na 1

Romano Bolković - 1 na 1 (2016)

Talk-show | Croatia

Where to watch
Show not available in country

SYNOPSIS

Davor Runje softverski je inženjer, računalni znanstvenik i serijski poduzetnik s dvadesetogodišnjim iskustvom u visokoj tehnologiji. Nakon dvije uspješno izgrađene i prodane tvrtke, njegov najnoviji poduzetnički poduhvat je startup ZASTI, međunarodne tvrtke za AI, koji uspješno surađuje na projektima umjetne inteligencije s kompanijama kao što su Airbus, Maersk i Lloyd's of London.
Osvojio je brojne strukovne nagrade uključujući jednu zlatnu i dvije srebrna nagrade Effie, tri Best in show MIXX nagrade i dvije kampanje u top 25 na BalCannes reviji...
Svoju internetsko-poduzetničku karijeru započeo je 1998. kada je zajedno s kolegama s FER-a osnovao startup Playmedia Systems i izbacio na svjetsko tržište MP3 engine AMP - zajedno s WinAMP-om ključnom tehnologijom kojima je pokrenuta revolucija u internetskoj glazbi. Uspjeh AMP-a širom mu je otvorio vrata Silicijske doline gdje je dao ključan doprinos razvoju Napstera - popularnog servisa za online razmjenu glazbe.
ZASTI je postigao veliki uspjeh u Lloyd's Innovation Labu, gdje su odabrani kao jedan od 10 najboljih startupova.
S Davorom Runjom razgovaramo o razlozima recentnog rasta područja umjetne inteligencije, o tome što je realnost, a što san AI područja, ima li mjesta za male uz velike tvrtke i države koje dominiraju tim područjem, o strahu od AI, kako se postaje stručnjak za AI i dr.

Photos

Romano Bolković - 1 na 1Romano Bolković - 1 na 1Romano Bolković - 1 na 1Romano Bolković - 1 na 1Romano Bolković - 1 na 1Romano Bolković - 1 na 1Romano Bolković - 1 na 1Romano Bolković - 1 na 1

Reviews


No reviews
RECOMMENDATIONS
  • Joel Osteen (1999)

    image
    Evangelist Joel Osteen hosts weekly religious services at his Lakewood Church in Houston.
  • HARDtalk (1997)

    image
    Politicians and other public figures are asked the tough questions about whether the way they do things is really the best way.
  • Morning Live (2020)

    image
    Kym Marsh and Gethin Jones present a lively mix of topical content and expert advice.
  • Football Focus

    image
    This sports programme takes a look at the latest happenings from around the football scene, including all levels of English and Scottish football.
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.