poster

Hrvatska zajednica u Čileu

Hrvatska zajednica u Čileu (2019)

Documentary | Croatia

Where to watch
Show not available in country

SEASON: 1

EPISODE: 5

SYNOPSIS

Gotovo da nema ni jedne profesije u kojoj se hrvatski doseljenici i njihovi potomci u Čileu nisu okušali. Bilo da je riječ o znanost ili politici, gospodarstvu ili sportu - postigli su značajan uspjeh i vrhunske rezultate. Posebno važnu ulogu imaju i čileanski pisci hrvatskog podrijetla.
Prema brojnosti i kontinuitetu, nazočnost Hrvata i njihovih potomaka u čileanskoj literaturi pravi je fenomen. Svi ističu da je ključ uspjeha u dobrom obrazovanju koje su im omogućili njihovi roditelji velikim trudom i odricanjem.
Na Čileanskoj akademiji za jezik trenutno je 6 redovitih i 4 dopisna člana hrvatskoga podrijetla od 34 člana. Svi potječu s otoka Brača, a s obzirom da su gotovo trećina Hrvati, može se reći da je ta institucija sada gotovo čileansko-hrvatska akademija jezika.

Photos

Hrvatska zajednica u ČileuHrvatska zajednica u ČileuHrvatska zajednica u ČileuHrvatska zajednica u ČileuHrvatska zajednica u ČileuHrvatska zajednica u ČileuHrvatska zajednica u ČileuHrvatska zajednica u ČileuHrvatska zajednica u Čileu

Reviews


No reviews
RECOMMENDATIONS
  • Police Interceptors (2008)

    image
    Documentary series following the police intercept teams of Great Britain.
  • Wheeler Dealers (2003)

    image
    The hosts team up to find and flip serviceable used classic cars. Mike scours the Internet and local trade rags for bargain-priced modern classics needing...
  • Horizon (1964)

    image
    British documentary series that covers a variety of subjects in science and philosophy.
  • Seconds from Disaster (2004)

    image
    Accounts of famous technological disasters and their subsequent investigations.
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.