poster

Iconic Couples

Iconic Couples (2015)

Documentary | France

Where to watch
Show not available in country
User rating: 2/10

SEASON: 1

EPISODE: 3

SYNOPSIS

Jean Harlow, zvana Platinasta plavuša i Vamp, bila je prva plavokosa zvijezda u povijesti kinematografije, savršena kombinacija senzualnosti i nevinosti prije pojave Marilyn Monroe. Nije ni sanjala da će se udati i imati djecu s obzirom na to da je potekla iz razorene obitelji. Njezina je majka i sama željela postati glumica te ju je odvela u Hollywood gdje je Jean ostvarila iznimnu karijeru dok je njezina majka proživljavala vlastite snove o slavi preko svoje kćeri. Redatelj Bertrand Tessier prati njezinu karijeru, od uloga u nijemim filmovima do velikih uspješnica studija MGM.
U Williamu Powellu, koji je diplomirao na Američkoj akademiji dramskih umjetnosti i uspješno glumio na Broadwayu prije negoli je došao u Hollywood, Jean Harlow pronašla je očinsku figuru i bila bi pristala na obiteljski život da se MGM nije protivio njihovu braku i da nije prerano umrla. I Jean Harlow i William Powell glumili su veoma uspješno u filmovima Bezobzirna i Oklevetana dama. Isječci iz filmova Tanki čovjek, Moj čovjek Godfrey, Pakleni anđeli, Crvenokosa žena i Platinasta ljepotica pokazuju nam dvoje vrsnih glumaca u najboljem izdanju. Njihov će život komentirati David Stenn, Mark Vieira, Brian Bundy, Steven Bingen i Marc Wanamaker.

Photos

Iconic CouplesIconic CouplesIconic CouplesIconic CouplesIconic CouplesIconic Couples

Reviews


No reviews
RECOMMENDATIONS
  • The Directors (2018)

    image
    A fascinating look at the life and work of some of Hollywood's most iconic filmmakers.
  • Wonders of the Solar System (2010)

    image
    In this spellbinding series Professor Brian Cox visits the most extreme locations on Earth to explain how the laws of physics carved natural wonders across the...
  • NASA's Unexplained Files (2012)

    image
    A look is taken at exclusive NASA footage and firsthand accounts of mysterious fly objects from astronauts and scientists are presented.
  • Crikey! It's the Irwins (2018)

    image
    The Irwin family share their wildlife adventures from around the world.
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.