poster

Adam i Eva

Adam i Eva (2014)

Documentary | Croatia

Where to watch
Show not available in country
User rating: 1/10

SEASON: 1

EPISODE: 4

SYNOPSIS

Četvrta epizoda bavi se poviješću ženskih pokreta i analizira "što je nama naša borba dala...". Je li danas arhetipski heteroseksualni muškarac ugrožena vrsta? I je li uopće moguća ravnopravnost različitosti?
Sve donedavno od žene se očekivalo da stupi u brak zbog materijalne sigurnosti i ugleda u društvu. Od muškarca se očekivalo da pridržava kapute, ne psuje u ženskome društvu i da ispija zavidne količine piva.
To je bio recept za uspješnu vezu - uz stanovite kompromise...
U međuvremenu su ispravljene mnogobrojne povijesne i običajne nepravde koje su ženu stavljale u podčinjen odnos prema muškarcu. To se nije dogodilo preko noći, nego je posljedica dugogodišnje borbe za emancipaciju žena.
S vremenom se ta "borba" usustavila i razvila u moderne feminističke pokrete.
Na barikadama tih pokreta najčešće su bile žene, ali povijesna zbivanja i postupna demokratizacija društva pridonijeli su ostvarivanju ideje o jednakosti.
No reklo bi se da su vodeći simptomi današnjeg društva i većine odnosa upravo nerazumijevanje, gubitak komunikacije, disharmonija te nemogućnost ostvarenja kvalitetnih ljubavnih i obiteljskih odnosa.
Je li nam u dugogodišnjoj borbi za jednakost spolova promaknulo da se oni ipak razlikuju u nekim svojim temeljnim svojstvima i da ne možemo biti - ono što nismo?

Photos

Adam i EvaAdam i EvaAdam i EvaAdam i EvaAdam i EvaAdam i EvaAdam i EvaAdam i Eva

Reviews


No reviews
RECOMMENDATIONS
  • Seconds from Disaster (2004)

    image
    Accounts of famous technological disasters and their subsequent investigations.
  • Police Interceptors (2008)

    image
    Documentary series following the police intercept teams of Great Britain.
  • Rick Stein's Long Weekends (2016)

    image
    Popular chef Rick Stein gives the inside track on some of our favourite destinations for a weekend jaunt. Visiting places such as Bordeaux, Berlin, Reykjavik,...
  • Trucking Hell (2018)

    image
    Following men and women working in the heavy recovery business, as they tackle jack-knifed lorries, crashed HGVs and roadside breakdowns.
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.