poster

Vrijeme je za jazz

Vrijeme je za jazz (2016)

Music | Croatia

Where to watch
Show not available in country
User rating: 1/10
(3 votes)

SEASON: 1

EPISODE: 1

SYNOPSIS

29. siječnja navršilo se sto godina od rođenja najuspješnijeg glazbenika hrvatske popularne glazbe druge polovice 20. stoljeća Ive Robića. Bio je pobjednik prvog domaćeg festivala zabavne glazbe 1953. u Zagrebu, sa skladbom Ta tvoja ruka mala, te prvog festivala u Opatiji s pjesmom Mala djevojčica (1958.). Uspješno je radio prepjeve i svjetskih šlagera. Od 1949. do 1958. objavio je 62 velika singla i tri LP ploče. Snimio je prvu pjevanu solističku LP ploču u SFRJ, pod nazivom Pjeva vam Ivo Robić, a albume mu objavljuju i češki Supraphon, njemački Polydor i američki Laurie. Svjetski uspjeh postigao je 1960. pjesmom Sutra (Morgen) koja je zauzela visoka mjesta na svjetskim ljestvicama hitova, dosegla milijunsku nakladu i osigurala mu besmrtni nadimak 'Mister Morgen'. Nastavlja nizati međunarodne hitove i uspjehe, među kojima je i Fremde in der Nacht koju je 1966. u SAD-u, kao Strangers in the Night, preuzeo i proslavio Frank Sinatra.
Ta tvoja ruka mala, Serenada Opatiji, Jabuke i trešnje samo su neki od evergreena koji se još uvijek pamte na ovim prostorima, a mnoge je sam napisao: Srce, laku noć, Ja ću doć, Za tobom čeznem, Ne plači, Ko nježni cvijet i Samo jednom se ljubi.
Na koncertu u dvorani Gorgona Muzeja za suvremenu umjetnost u Zagrebu Jazz orkestar HRT-a provest će nas kroz ostavštinu Ive Robića uz gosta Danijela Čačiju koji gradi karijeru uspješnog i nagrađivanog jazz vokalista i kojem glazba Ive Robića zauzima posebno mjesto u vlastitu izričaju.

Photos

Vrijeme je za jazzVrijeme je za jazzVrijeme je za jazzVrijeme je za jazzVrijeme je za jazzVrijeme je za jazzVrijeme je za jazzVrijeme je za jazzVrijeme je za jazzVrijeme je za jazzVrijeme je za jazzVrijeme je za jazzVrijeme je za jazzVrijeme je za jazzVrijeme je za jazzVrijeme je za jazzVrijeme je za jazzVrijeme je za jazzVrijeme je za jazzVrijeme je za jazz

Reviews


Review by TomislavBlues
Friday, 27 August 2021 10:46
Renato Rožić, čovjek koji se druži sa glazbenicima.
Like review
0 comments

RECOMMENDATIONS
  • UK Hotlist Top 40

    image
    Will Best counts down the UK's most-streamed tracks of the week, as compiled by Spotify.
  • Saturday Night Feels!

    image
    Let us bring you all the feels this Saturday night with our massive playlist full of huge hits!
  • Every Song a Number 1!

    image
    A choice selection of the 191 singles that reached the top of the UK charts in the 1980s!
  • MTV Rewind

    image
    Step into the MTV Time Machine and travel back to check out what tracks were stealing our hearts and ruling the charts!
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.