poster

Kulturni dnevnik

Kulturni dnevnik (2015)

News | Serbia

Where to watch
Show not available in country

SYNOPSIS

Muzej afričke umetnosti u Beogradu ovog leta predstavlja niz programa i radionica koji su deo aktuelne izložbe "Kenija, Tanzanija i Uganda: 1937-1939. Fotografije Kolomana Trčke", a predstavlja i program osmišljen sa idejom da se promovišu muzeji, prostorno izmešteni iz šireg centra grada.
Posebnu pažnju muzejskih posetilaca ali i profesionalaca privlači arheološko nalazište u Vinči, koje je promenilo pogled na praistorijskog čoveka. Etnografski muzej predstavlja nematerijalno nasleđe Srbije, od zanatskih znanja i veština, načina pevanja do pripreme tradicionalnih jela, koje je upisano u Nacionalni registar. O gostovanjima u Berlinu, na Raškim duhovnim svečanostima, u Vrnjačkoj Banji, kao i o novoj sezoni u kojoj će biti obeleženo 70 godina rada, govori gost Kulturnog dnevnika Predrag Radonjić, direktor Narodnog pozorišta u Prištini sa sedištem u Gračanici. U Kulturnom dnevniku i o muzici i najslušanijim autorima, kao i o filmskim festivalima u Trebinju i Sarajevu.
Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.
Urednik Snežana Stamenković JojićRealizator Marija Sredojević

Photos

Kulturni dnevnikKulturni dnevnik

Reviews


No reviews
RECOMMENDATIONS
  • ITV News at Ten (1967)

    image
    ITV's long running late-night national news bulletin and weather forecast.
  • Focus on Africa

    image
    The biggest African and international stories from the BBC.
  • Talking Business (2015)

    image
    BBC presenters, based in the world's most dynamic cities, discuss with the most important and influential people from the world of business and finance, the key...
  • BBC World News America (2007)

    image
    In-depth reports on the major international and US news of the day with Katty Kay.
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.