poster

Oko ekonomije: Beograd - Zagreb

Oko magazin (2015)

News | Serbia

Where to watch
Show not available in country

SYNOPSIS

Privredno "bratstvo i jedinstvo"
Ova nedelja je u znaku posete predsednika Srbije Hrvatskoj. Glavni utisak su državničke poruke o boljoj saradnji i budućnosti zarad generacija koje dolaze. Ova generacija složna je da se ne slaže po pitanju prošlosti, ali da je na njima da stvara bolju budućnost.
Činjenica je da na relaciji Beograd - Zagreb poslednje dve decenije, više putuju i bolje se razumeju privrednici nego političari. Hrvatske kompanije su veliki investitori u Srbiji, dok su srpske tek počele sa ulaganjima pre dve godine.
Istovremeno, raste i trgovina i sve to je bio razlog što je u okviru posete Hrvatskoj održan i privredni skup kojem su prisustvovali vlasnici 30 najvećih srpskih i hrvatskih kompanija. Sam skup je u izveštavanju medija bio u drugom planu, ali novinarima nije promaklo to da je Miodrag Kostić, jedan od najvećih srpskih biznismena izjavio da je zainteresovan za kupovinu dela hrvatskog koncerna Agrokor. U isto vreme, hrvatski mediji objavili su naslov - "dok se političari svađaju, predsednici Privrednih komora Srbije i Hrvatske jačaju privredno "bratstvo i jedinstvo"!
Kako su privrednici obe zemlje razumeli političke poruke predsednika, da li je moguće da se promeni odnos ulaganja i da se ona povećaju na obe strane i da li je privredno "bratstvo i jedinstvo" realno, teme su Oka ekonomije.
Gosti su: predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i predsednik MK Grupe Miodrag Kostić.
Iz Zagreba se uključuje potpredsednik Hrvatske gospodarstvene komore Želimir Kramarić.
Emisiju vodi i uređuje Vesna Damjanić.

Photos

Oko ekonomije: Beograd - ZagrebOko ekonomije: Beograd - ZagrebOko ekonomije: Beograd - ZagrebOko ekonomije: Beograd - ZagrebOko ekonomije: Beograd - ZagrebOko ekonomije: Beograd - ZagrebOko ekonomije: Beograd - ZagrebOko ekonomije: Beograd - Zagreb

Reviews


No reviews
RECOMMENDATIONS
  • The One Show (2006)

    image
    A live magazine programme featuring topical stories and big name studio guests.
  • TV5MONDE, le journal

    image
    The host collates and presents the latest political, social, sports and economic news and updates from across the world.
  • Asia Business Report

    image
    Asia Business Report is a live programme looking ahead to the latest business and market news in Asia. Presented by Rico Hizon, the programme delivers the...
  • ITV Evening News (1999)

    image
    News and weather broadcast at 6:30pm on Monday-Friday.
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.