poster

ICTbusiness TV

ICTbusiness TV (2024)

Magazine, Technology, News | Croatia

Where to watch
Show not available in country

EPISODE: 223

SYNOPSIS

Idemo dalje se našim ICTbusiness TV emisijama ekskluzivno iz Barcelone s MWC 2024 i na početku donosimo razgovor s Andrzej Gladki, deputy general manager Xiaomi, Northeast Europa koji govori o stanju na tržištu i trendovima.
Apple i Samsung dominirali su popisom 10 najprodavanijih pametnih telefona za 1. tromjesečje 24., svaki zauzimajući pet pozicija i ne ostavljajući mjesto drugim markama, prema Counterpoint Researchu. Ovo je bilo prvo tromjesečje u kojem je svih 10 najboljih pametnih telefona bilo sposobno za 5G. Osim toga, trend prema premiumizaciji bio je očit, pri čemu je 7 od 10 najboljih pametnih telefona bilo premium (veleprodajna cijena od 600 USD i više).
Podaci domaćeg telekom regulatora HAKOM-a pokazuju da kod poslovnih korisnika 3G i 4G mrežu koristi 1,11 milijun korisnika što je za 0,28 posto manje nego li u istom razdoblju 2022. godine.
Ovdje je u 3G i 4G segmentu broj podatkovnih kartica veći 2,11 posto na 132,8 tisuća. Broj priključaka putem mobilnih telefona manji je 0,12 posto u 3G i 4G segmentu i sada je tu 659,11 tisuća korisnika. Kod poslovnih korisnika 5G bilježi rast broja korisnika 125,07 posto u posljednjem kvartalu 2023. godine i sada ih je 210,62 tisuća. Upravo će 5G donijeti razlike i nove primjene, objašnjava za ICTbusiness TV Dean Krušić, Director of ICT Standard Products and solutions u HT-u.
U drugom dijelu emisije razgovarali smo s Yacine Bouhraoua direktorom marketinga za proiozvode u EU u TCL-u koji ističe kako jaku puno vremena provodimo pred ekranom stoga je njihovo rješenje “next paper“ i to u svojoj drugoj inačici odlično kako bismo izbjegli šetatan buljenja u ekran mobitela.
I za kraj tu je razgovor s Róbertom Szabóom, DIGITAL Power solution director, Huawei Technologies Hungary & Western Balkans koji govori o utjecaju telekom i IT industrije na razvoj Industrije 4.0, privatnih VPN mreža koje se koriste u logistici.

Photos

ICTbusiness TVICTbusiness TVICTbusiness TVICTbusiness TVICTbusiness TVICTbusiness TVICTbusiness TVICTbusiness TVICTbusiness TVICTbusiness TVICTbusiness TVICTbusiness TVICTbusiness TVICTbusiness TVICTbusiness TV

Reviews


No reviews
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.