poster

Noćni glazbeni program

Noćni glazbeni program

Music | Croatia

Where to watch
Show not available in country

SYNOPSIS

Kako danas u našoj zemlji žive mladi glazbenici koji su na uglednim međunarodnim natjecanjima i mnogim zasluženim nagradama dokazali svoj dar? Isplati li im se uopće u Lijepoj našoj baviti glazbom i zašto odabiru tako riskantno i nedovoljno plaćeno zanimanje? Uspijevaju li osigurati egzistenciju samo najtalentiraniji, odnosno mogu li se uopće posvetiti svojoj umjetnosti bez razmišljanja o budućnosti? Koliko im pruža Zagreb sa svojom Muzičkom akademijom i profesorima, kao i glazbenom scenom?
To su neka od pitanja koja smo postavljali sjajnim mladim glazbenicima: sopranistici Mariji Kuhar Šoši, udaraljkašu Filipu Merčepu, čelistima Luki Šuliću i Hrvoju Hrešču, flautistici Latici Cameron, violinistu Marinu Marasu, pijanistu Aljoši Juriniću, gitaristu Petritu Çekuu i skladatelju Danijelu Leginu.
Prepuni optimizma, duhoviti, pametni i sposobni, te su nam glazbene zvijezde "proizvedene u Hrvatskoj" srušile neke predrasude koje smo imali o glazbenicima i glazbenoj sceni.
Ponajprije, 90% mladih darovitih hrvatskih glazbenika ne potječe iz obitelji profesionalnih muzičara, 75% su slučajno odabrali instrument koji sviraju, a 10% se prvi put susrelo s instrumentom pri upisu u glazbenu školu. Zatim, 100% mladih darovitih hrvatskih glazbenika sluša sve vrste glazbe, a 95% od klasične glazbe najviše vole djela skladatelja romantizma, njih 85% natjecanja smatra nužnim zlom, a 90% smatra da su razlike među natjecateljima, osobito među nagrađenima, minimalne.
Najčudnije je da gotovo niti jedan od naših ispitanika ne želi otići iz Hrvatske (barem ne zauvijek), a Zagreb smatraju izvrsnim mjestom za život i djelovanje.

Photos

Noćni glazbeni program

Reviews


No reviews
RECOMMENDATIONS
  • Global Beats!

    image
    Tune in for a selection of the biggest beats that are taking over the world!
  • Fresh This Month

    image
  • Morning Has Broken!

    image
    From the era of glam rock, new wave and disco, all the hits from the 1970s.
  • Non Stop Hits

    image
    We're bringing you nothing but the biggest tracks and chart anthems, the hits never stop!
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.