poster

Zimska kuhinja: revijalni program

Zimska kuhinja 2022 (2022)

Cooking, Magazine, Reality show | Bosnia And Herzegovina

Where to watch
Show not available in country

SEASON: 22

EPISODE: 32 - revijalni program

SYNOPSIS

Samo je jedan razlog zbog kojeg ljetna ili zimska kuhinja, bez obzira na predznak godišnjeg doba, traje cijelu godinu. Poput dobre serije čije nastavke s nestrpljenjem čekaju gledatelji, mi serijal emitujemo tokom cijele godine.
Jedina konstanta ovog gastronomskog putopisa jeste nesputani i skromni dvojac - Almasa Lazović i Miran Karić.
U našoj kulinarskoj, putopisnoj seriji Bosna i Hercegovina je divna, a njezini stanovnici još divniji. No, nezanemarivo je predivna i hrana. Ovo je zemlja prekrivena poljima pšenice i voća, brda su prošarana stadima krava i ovaca, plodove naše zemlje sije i bere bosanskohercegovački čovjek, čovjek koji mnogo radi, uživa u plodovima svojih ruku, ali i razgovara upravo o jelu.
Posjećujemo farmere, proizvođače, ali i uživamo u čudesnim obrocima.
Miran Karić, kojeg gledatelji poznaju, osoba je koja kuha, jede i usput očarava. Na polju profesionalnog kulinarstva mladost je rijetkost, a ne valuta, a uspjeh proizlazi iz toga što je neko više spreman na sve nego sveznajući.

Televizija Hayat donosi vam prestižni turistički putopisni šou u kojem šarmira svoj put oko jedne od najljepših zemalja na svijetu - Bosne i Hercegovine.
Tragamo za bh. čovjekom, kulinarskim umijećima koja su sve samo nisu nova, jer svaki se sir stoljećima radi isto i često istim alatima, svaki zalogaj domaćeg ajvara trijumf je očuvanja starih načina protiv invazivne učinkovitosti modernog doba.
Suština razgovora s našim domaćinima upotpunjena je ambijentom njihove okoline koja je daleko od dekorativnog i protokolarnog, ali to upravo čini našu suštinu, jer je Almasa Lazović pokretni reflektor koji nježno osvjetljava ljude i mjesta oko sebe...

Photos

Zimska kuhinja

Reviews


No reviews
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.