poster

Kultura s nogu

Kultura s nogu (2019)

Culture | Croatia
Director: Danko Volarić

Where to watch
Show not available in country

Nova emisija HTV-a na zanimljiv će nas način informirati o temama iz kulture, kao i aktualnostima, o kojima će dakako govoriti gosti. Dva dijela polusatne emisije uživo spaja reportaža o tjednim kulturnim zbivanjima.
Emisija "Kultura s nogu" zamišljena je kao polusatni kulturni infotainment, a sastoji se od dva dijela. Riječ je o razgovornoj emisiji u bržem ritmu, koja informira gledatelje o kulturnim novitetima i temama, ali u jednom ležernijem tonu. Popis gostiju obuhvatit će umjetnike i sve ljude vezane uz kulturu (kako tradicionalnu tako i alternativnu), ali i druge koji pametno i zanimljivo razmišljaju o kulturnim fenomenima, u najširem smislu.
U prvom djelu gosti su oni koji su baš u tom trenutku aktualni (primjerice, zbog uspješne predstave, filma, knjige, izložbe…), a s njima se razgovara o različitim temama. Cilj, dakle, nije da se promovira njihov projekt, već da se opuštenim, ali i upućenim razgovorom gledatelje zainteresira za kulturne teme. Razgovor bi trebao biti relativno brz, a zadnjih nekoliko minuta rezervirano je za obrat situacije – u tom završnom dijelu gosti mogu postavljati pitanja voditelju.
U drugom dijelu emisije obrađuje se određena kulturna tema zanimljiva javnosti (npr. kako i zašto funkcioniraju dva suprotstavljena društva književnika ili kakva je i koliko je vidljiva scena elektronske glazbe u Hrvatskoj i slično), a gosti su ljudi koji žive te teme i imaju nešto o njima reći. Također, budući da će, prirodno, dio gostiju biti iz glazbenog svijeta, bit će i muziciranja u studiju… Između prvog i drugog dijela predviđena je petminutna reportaža, u kojoj se na duhovit ili barem malo pomaknut način nudi tjedni pregled kulturnih zbivanja.

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.