Od knjige do filma

Books Into Film (2006)

Biographical | Canada

Where to watch
Show not available in country
Rating: 6.9/10

Od knjige do filma fascinantna je serija koja istražuje razloge zbog kojih su neka književna djela tako uspješno adaptirana u filmove. Fokusirajući se na filmove nastale u posljednja dva desetljeća, emisija „Od knjige do filma“ bavi se društvenim temama i aktualnim problemima kako bi što bolje istražila ne samo umijeće spisateljstva i snimanja nego i razloge zbog kojih je baš određena knjiga inspirirala neki film. Svaki nastavak odvest će publiku na putovanje od stranica knjiga do velikih ekrana, a uključivat će poznate filmske scene, razgovore s glumcima, snimke sa seta i ekskluzivne intervjue sa scenaristima, glumcima, redateljima i kritičarima. „Od knjige do filma“ također će se baviti problemima prenošenja vrhunske književnosti u vrhunski film. Raspon filmova koje će pokriti zaista je raznovrstan, od dr. Seussa do mračnih vesterna, a ocijenit će ih i prokomentirati i književni stručnjaci i profesori koji analiziraju obje grane umjetnosti i istražuju njihov utjecaj na društvo.

RECOMMENDATIONS
  • American Experience (1987)

    image
    "American Experience" combines dramatic re-enactments with commentary by historians and authors to present an absorbing look at the personalities, events and...
  • The Last Dance (2020)

    image
    Charting the rise of the 1990s Chicago Bulls, led by Michael Jordan, one of the most notable dynasties in sports history.
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.