poster

Magnificent Maghreb

Magischer Maghreb (2019)

Documentary | Germany
Director: Heike Nikolaus

Where to watch
Show not available in country

Pustopisna serija donosi osobit prikaz ovog dijela južnog Sredozemlja - njegovih stanovnika koji se ne žele samo osloniti na čaroliju svoga kraja, njegove tradicije i prirodne ljepote kako bi privukli turiste, nego se bore i za napredak i suvremenost. Magreb, to su zemlje južnog Sredozemlja i zalazećeg Sunca. Govorimo li o Središnjem Magrebu, to su Tunis, Alžir i Maroko. Gorje Atlas proteže se njima u duljini od 2300 km. U grčkoj mitologiji ono je označavalo zapadni kraj tada poznatog svijeta. Zemlje Magreba imaju mnogo toga zajedničkog zahvaljujući svom geografskom položaju. To su uzak plodan obalni pojas na Sredozemlju i Atlantiku u kojem se uglavnom uzgajaju žitarice, povrće, masline, tropsko voće i vinova loza, stepska područja za plantaže datulja i stočarstvo, prostrane pustinje na jugu. Sve zemlje bore se s nestašicom vode i posljedicama klimatskih promjena, ali nešto i poduzimaju. Maroko, Alžir i Tunis zauzimaju posebno mjesto zbog svog islamsko-arapskoga karaktera te povijesne i geografske blizine Europi. Posjetit ćemo orijentalna mjesta čežnje, krševite planine i tirkizne uvale, oaze omeđene palmama i beskrajne pustinje. Ali iznad svega susrest ćemo ljude koji nastoje stvoriti pozitivnu budućnost u svojoj zemlji, unatoč svim političkim, socijalnim i ekonomskim zaprekama, ispred ove fascinantne kulise. Doživjet ćemo posve neočekivanu sliku toga kraja s čarobnim krajolicima, živim gradovima i društvom u mijeni.

RECOMMENDATIONS
  • Crikey! It's the Irwins (2018)

    image
    The Irwin family share their wildlife adventures from around the world.
  • Natural World (1983)

    image
    Strand of documentaries on wildlife and the environment. An award-winning series that celebrates the many wonders of nature with dramatic wildlife stories from...
  • The Directors (2018)

    image
    A fascinating look at the life and work of some of Hollywood's most iconic filmmakers.
  • NASA's Unexplained Files (2012)

    image
    A look is taken at exclusive NASA footage and firsthand accounts of mysterious fly objects from astronauts and scientists are presented.
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.