Tmuna Kvutzatit Im Isha

Tmuna Kvutzatit Im Isha (2003)

Drama | Israel
Director: Yitzhak Rubin

Where to watch
Show not available in country

SYNOPSIS

Drama o Izraelki koja se morala odreći djeteta iz veze s muslimanom; filmska priča sa zanimljivom konstrukcijom "priče u priči". Uzvanicima okupljenima na rođendanskom slavlju njegove žene, redatelj Itzhak Rubin pripovijeda istinitu životnu priču osobe koja se nalazi među njima. Nesretna junakinja priče je Židovka (Natur Halifa) koja je, udavši se unatoč protivljenju obitelji za Arapina, rodila dijete te ga, suočena s bezizlaznom situacijom u kojoj se našla nakon raspada braka, dala na usvajanje i napustila Izrael. Došavši u zrele godine, poslije dvadeset i šest godina, ona se vraća u domovinu i odlučuje po svaku cijenu pronaći napuštenu kćer...



Tmuna Kvutzatit Im Isha (A Group Portrait with a Woman), film izraelskoga producenta, scenarista i redatelja Itzhaka Rubina, tragična je priča o sudbini žene kojoj je zabranjena ljubav oduzela pravo na sreću. Istodobno, riječ je i o povijesnoj kronici vremena mržnje koja, unatoč svim ljudskim nastojanjima, jednako ne ustupa pred ljubavlju.

Rubin je kao rasni dokumentarist (autor je samo jednog igranog projekta, White Lies iz 1999., te niza zapaženih dokumentaraca), za svoju iz života preuzetu priču odabrao formu u kojoj su igrani dijelovi izmiješani s dokumentarnim snimkama reakcije publike, sudionika jednoga slavlja, koji slušaju priču. Tako je postigao zanimljiv učinak. Tragedija antičkih razmjera koju prolaze protagonisti, dobila je svoj kor što u njoj sudjeluje svojim komentarima.

Reviews


No reviews
RECOMMENDATIONS
  • Boulevard du crépuscule (1950)

    image
    The story, set in '50s Hollywood, focuses on Norma Desmond, a silent-screen goddess whose pathetic belief in her own indestructibility has turned her into a...
  • Burning an Illusion (1981)

    image
    A young British-born black woman begins to question her attitude to love and life, and her desire for middle-class respectability and security through marriage.
  • Luzzu (2021)

    image
    Maltese fisherman Jesmark contends with a newfound leak in his wooden luzzu boat. Desperate to provide for his wife and their newborn son, whose growth impediment...
  • Love on the Rise (2020)

    image
    A baker mistakes a wealthy bachelor for a waiter and the two quickly fall in love, not realizing his company is trying to evict her bakery.
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.