poster

Mislim, kopam, jesam

Mislim - kopam - jesam (2008)

Documentary | Croatia

Where to watch
Show not available in country

SYNOPSIS

Gotovo da nema čovjeka koji bar jednom nije rekao "dosta mi je grada, buke automobila i zagađenja, želio bih živjeti u prirodi", ali rijetki su se i odvažili na taj čin. Ovo je dokumentarni film o njima.
Prva priča nas upoznaje s bračnim parom Kiš, intelektualcima koji su napustili svoja radna mjesta u Zagrebu i smjestili se ispod Motovuna u Istri. Jaki individualci, žive i obrađuju svoj vrt po uzoru na velikog učitelja Fukuokua iz Japana, začetnika ideje o permakulturi - organskom uzgoju povrća bez pesticida.
Druga je priča snimljena u Japanu, u vrtu gospođe Matsuo, također sljedbenice Fukuoke i učenice Kamaguchija. Dugi niz godina gospođa Matsuo uređuje svoj organski vrt u kojem sve živi u harmoniji - ljudi, zemlja, biljke i životinje. Njezin je moto da je u životu važno učiniti nešto dobro i za druge ljude, pa svojim učenicima predaje znanje i filozofiju života o nenasilju u prirodi.
Treća je priča o bračnom paru s malim djetetom koji žive na Učki. Kada je Armano Jeričević napuštao zanimanje stomatologa u Zagrebu i kupio napuštenu kuću na Učki, nije ni slutio da će mu nakon deset godina lutanja po svijetu, doslovno i duhovno, Učka i napušteno selo postati dom. I on svoj vrt obrađuje po uzoru na Fukuoku. Suptilno promišljanje života i život u skladu s prirodom, ovdje i danas, njegova je filozofija života.

Photos

Mislim, kopam, jesamMislim, kopam, jesam

Reviews


No reviews
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.