Pet filmova o Nives K.K

Pet filmova o Nives K.K. (1980)

Documentary, Short | Yugoslavia
Director: Nenad Puhovski

Where to watch
Show not available in country
User rating: 5.4/10
(5 votes)

SYNOPSIS

Film je strukturiran mozaično i sastavljen je od pet cjelina. U prvoj, "Film o filmu", ljudi različitih profesija govore o tome kakav bi film o slikarici trebalo napraviti.
U drugoj cjelini, "Film za producenta", navode se osnovni biografski podaci o slikarici. U trećoj, "Film za scenarista", na klasičan se način, uz predstavljanje slika i popratni tekst, govori o slikarstvu Nives Kavurić-Kurtović, a u četvrtoj, "Film za autora TV filma", prikazan je pristup drugog redatelja istoj tematici. U posljednjoj cjelini, "Film za Nives", pokušava se prići slikarstvu Nives Kavurić-Kurtović na nov način. Izdvajajući samo tretman ruke u njezinom slikarstvu, upotrebom trika i potpune animacije, pokušava se naći nov, filmu primjeren činitelj u umjetnosti Nives Kavurić-Kurtović.

RUNTIME: 20 min

Reviews


No reviews
RECOMMENDATIONS
  • The Janes (2022)

    image
    In Chicago in 1972, police arrested seven women who were part of a clandestine network. Using code names, blindfolds and safe houses, they built an underground...
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.