poster

Krijumčarenje arheološkog blaga

Krijumčarenje arheološkog blaga

Documentary | Serbia

Where to watch
Show not available in country

SYNOPSIS

Redakcija za kulturu i umetnost premijerno prikazuje emisiju "Krijumčarenje arheološkog blaga" posvećenu razaranju, pljačkanju i krijumčarenju vrednih arheoloških antikviteta u Srbiji i svetu.
Budući da je reč o jednom od najvećih i najunosnijih biznisa, jer se po profitu arheološka mafija nalazi na četvrtom mestu u svetu odmah iza trgovine belim robljem, oružjem i drogom, u emisiji tragamo za odgovorima kako sprečiti dalje pljačkanje i preprodaju vrednih eksponata iz naše zemlje, šta kaže zakon, zašto još uvek nemamo precizne podatke šta je sve izneto preko granice i gde se danas nalazi, zašto su naši muzeji i lokaliteti svakodnevno na meti lopova, šta rade policija, interpol, carinske službe, da li su arheolozi usamljeni u borbi protiv krijumčara i kakva je uloga šire društvene zajednice i medija u borbi za očuvanje arheološkog blaga Srbije?
U emisiji učestvuju: dr Adam Crnobrnja, predsednik Srpskog arheološkog društva, dr Vojislav Filipović, potpredsednik Srpskog arheološkog društva, mr Aleksandar Aleksić, arheolog u Zavodu za zaštitu spomenika kulture u Nišu i Slobodan Tomić, koordinator u Sektoru za carinske postupke Republike Srbije.

Photos

Krijumčarenje arheološkog blagaKrijumčarenje arheološkog blaga

Reviews


No reviews
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.