LE PIANO OUBLIE

LE PIANO OUBLIE (2007)

France
Director: Henri Helman

Where to watch
Show not available in country
Rating: 6.6/10

SYNOPSIS

Drama. Julien (C. Martel) je desetogodišnji dječak kojeg jako privlači glazba. Ali njegov otac, po zanimanju tiskar, ne dijeli njegovo uzbuđenje i odbija mu kupiti glasovir. Jednoga dana u šetnji sa svojom školskom prijateljicom Julien u zapuštenom toru spazi odbačeni glasovir. Malo-pomalo, on se počne vraćati divnom instrumentu, a nakon svađe s ocem prenoći u toru. Tada upozna Benjamina Rosenbauma (J. Perrin), vlasnika glasovira, inače profesora glasovira, koji mu odluči davati privatne satove. Dječaka će to potpuno obuzeti, no ratna situacija, kao i neslaganja s ocem bit će mu velike prepreke...
"Le piano oublié" ugodan je i dopadljiv TV film o ocu koji ne prihvaća glazbenu sklonost svojega sina. Radnja je smještena u malo francusko provincijsko mjesto, u vrijeme Drugoga svjetskoga rata, čijim se okruženjem, kao i likom odbačenoga profesora glazbe židovskoga podrijetla, daje i jasna antiratna poruka. Glavne likove tumače izvrsni francuski glumci J. Perrin i J-M. Noirey. Film je režirao francuski televizijski redatelj Henri Helman.

Reviews


No reviews
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.