SADRžAJ

Tajanstveni posmrtni ostaci, dvorci i tamnice, bogati i moćni grofovi, dogovoreni brak, nerazjašnjena smrt supruge, preljub, vještice, progoni, osude, a iznad svega ljubavna priča koja nadahnjuje već stoljećima i živa usmena predaja koja ne dopušta da se zaboravi postojanje žene o kojoj povijest zna tek malo, ali je njezina tragična sudbina, pobjeđujući zaborav vremena, postala "Legenda o Veroniki Desinićkoj" .
Hrvatska radiotelevizija predstavlja dokumentarno-igrani film "Legenda o Veroniki Desinićkoj" autora Davora Borića i Ljiljane Šišmanović, sniman u Sloveniji i Hrvatskoj, kao još jedan pokušaj traganja za istinom, koji polazi od tvrdnje Umberta Ecca da je "istina, nažalost, nigdje ponekad", ali da je potreba za pričanjem priča vječna i sveprisutna.

TRAJANJE: 44 min

Fotografije

Legenda o Veroniki Desinićkoj

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Prava crna pantera (2020)

    image
    U indijskoj šumi Kabini pojavio se novi izazivač, različit od svih prethodnika. Ovo je priča o crnoj panteri Sayi i njegovu usponu.
  • Jagnjedovečka legenda (2015)

    image
    Dana 26. travnja 1642. kapetan Koprivničke kapetanije Vilim Galer proglasio je naseljavanje uz potok Jagnjedovčec dopuštenim "u miru i slobodi". Tako je nastalo...
  • Čvor (1969)

    image
    Snimljen na kolodvoru u Vinkovcima, s temom raskoraka između društvenih težnji i rezultata. Srebrna medalja u Beogradu…
  • On the Yeti Trail (2014)

    image
    For the first time in over a century, Yeti legends and personal accounts have become the subject of scientific studies. Does the Yeti really exist? Fascinating...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.