SADRžAJ

Robert Kenner podiže veo s američke prehrambene industrije, razotkriva podatke koji se uz vladin blagoslov skrivaju od prosječnog konzumenta. Doznajte kako se proizvodi to što jedemo i kako utječe na naše zdravlje.
Koliko zaista znamo o hrani koju kupujemo u lokalnim supermarketima i poslužujemo našim obiteljima? Robert Kenner podiže veo s američke prehrambene industrije razotkrivajući podatke koji se skrivaju od prosječnog konzumenta, uz pristanak vladinih agencija. Opskrbu hranom kontrolira šačica korporacija kojima je često na prvome mjestu profit, a ne zdravlje konzumenata, zarada poljoprivrednika, sigurnost radnika i naš okoliš. Imamo tustije piliće, savršen svinjski odrezak, sojine klice otporne na sredstva za uništavanje korova, čak i rajčice koje ne trunu, ali i nove vrste štetne bakterije E.coli kojom se na godinu zarazi 73.000 Amerikanaca. Pretilost je posebno raširena među djecom, dok je među odraslima zavladala epidemija dijabetesa. Uz razgovore sa stručnjacima poput Erica Schlossera („Fast food nacija“), Michaela Pollana („Svejedova dilema“, „U obranu hrane: jedan jedački manifest“) i naprednim poduzetnicima poput Garyja Hirshberga iz Stonyfielda i Joela Salatina iz „Poyfce Farms“, „Hrana, d.d.“ otkriva iznenađujuću i često šokantnu istinu o tome što jedemo, kako se ta hrana proizvodi i kamo sve to vodi.

Fotografije

Hrana d.d.Hrana d.d.Hrana d.d.Hrana d.d.Hrana d.d.Hrana d.d.Hrana d.d.Hrana d.d.Hrana d.d.Hrana d.d.Hrana d.d.Hrana d.d.Hrana d.d.

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Posljednji dan dinosaura s Davidom Attenboroughom (2022)

    image
    Ovaj inovativni dokumentarac oživljava izgubljeni svijet posljednjih dana dinosaura, na dosad neviđeno detaljan način. Tragajući u brdima Sjeverne Dakote,...
  • The Day the Dinosaurs Died (2017)

    image
    Investigates the greatest vanishing act in the history of our planet - the sudden disappearance of the dinosaurs 66 million years ago.
  • Potraga za Gadafijevim milijardama (2020)

    image
    Duže od 40 godina, pukovnik Muamer Gadafi, kog su nazivali i “besni pas”, vladao je Libijom čvrstom rukom. Disidenti su ubijani, kritičari stavljani na muke,...
  • Generacija '68 (2016)

    image
    Filmom Generacija '68 autor ispisuje hommage generaciji s kojom dijeli mladenačke zanose i ideju o revoluciji koja će promijeniti svijet, koja će biti realna i...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.