Ocjena: 7.2/10

SADRžAJ

Do svog pada 9. studenoga 1989. Berlinski zid je mijenjao i oblikovao živote stanovnika Berlina kao nijedna druga građevina u tom gradu. Granični pojas je poput zmije vijugao kroz njemački glavni grad, presijecajući mostove i ceste te razdvajajući obitelji i prijatelje. Postao je simbol podjele Njemačke, a neugledna Ulica Bernauer jedna od "mračnih" turističkih atrakcija u podijeljenom gradu, mjesto na kojem su učinci podjele bili najvidljiviji. Granica je prolazila uz zidove kuća na istočnoj strani. Svijet je za tu ulicu saznao zahvaljujući fotografijama pograničnog policajca koji preskače bodljikavu žicu, građana koji bježe kroz prozore i raznesene crkve. Trideset godina nakon pada vraćamo se na mjesto koje čuva tajne prošlosti Berlinskog zida.

Fotografije

Ulica Bernauer, podijeljena ulicaUlica Bernauer, podijeljena ulicaUlica Bernauer, podijeljena ulicaUlica Bernauer, podijeljena ulicaUlica Bernauer, podijeljena ulica

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.