Ocjena korisnika: 5.5/10
(2 glasova)

SEZONA: 1

EPIZODA: 5

OPIS

Još tijekom sedamdesetih u središtu Tuđmanovih političkih promišljanja je posttitovska Jugoslavija. Zato je već tada Franju Tuđmana jugoslavenski represivni aparat označio kao glavnog neprijatelja režima. Godinama ranije on je predmet posebne policijske obrade. I prvi politički sudski proces poslije Titove smrti pokrenut je upravo protiv Tuđmana. Osuđen je na tri godine zatvora i zabranu javnog djelovanja. U rujnu 1984. godine pušten je iz zatvora u Lepoglavi zbog lošeg zdravstvenog stanja.
Nedugo potom na vlast u Srbiji uspinje se Slobodan Milošević, predsjednik Saveza komunista Srbije, koji započinje projekt unitarne Jugoslavije. Na ratnohuškačkim masovnim skupovima najavljuje rat. Slijedi razdor u samom SKJ i odlazak slovenske i hrvatske delegacije s 14. Kongresa u Beogradu, kada se komunistička partija Jugoslavije praktično raspala. Tuđman u to vrijeme aktivira svoj stari kružok bivših hrvatskih disidenata s kojim se redovito sastaje u svom domu. Aktivno komunicira i s hrvatskim iseljeništvom pripremajući se za ono što slijedi. Poučen iskustvom iz prethodnog rata, zagovara pomirbu Hrvata, što će se pokazati ključnim u skorom preuzimanju vlasti i obrani Hrvatske.

Slike

PredsjednikPredsjednikPredsjednikPredsjednikPredsjednikPredsjednikPredsjednikPredsjednikPredsjednikPredsjednikPredsjednikPredsjednik

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Jorkširski veterinar (2015)

    image
    Članovi tima u Skeldaleu doista su strastveni ljubitelji životinja. Njihova klijentela rijetko ima zdravstveno osiguranje, no dobrobit životinja uvijek dolazi na...
  • Radical Makeovers (2016)

    image
    Rebecca Friedlander talks to young women who have faced emotional abuse, harassment, rape, mental disorders and drug abuse and help them seek God in the self.
  • Fashion Destination

    image
    Putovanje na određene destinacije uz dodatak mode danas je utrendu. Fashion Destinations će vas odvesti u najmodernije hotele i odmorišta na svijetu.
  • Hod vijekova

    image
    "Hod vijekova" je emisija koja nas vraća u prošlost, te nas upoznaje sa porijeklom raznih običaja i sa tradicijom naroda na prostoru Bosne i Hercegovine.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.