SEZONA: 1

EPIZODA: 7

OPIS

Današnjom epizodom odajemo počast hrabrima. Poput čarobnih Valkira iz nordijske mitologije obići ćemo svijet kako bismo pronašli osobe ili likove koji su postali naši uzori i nadahnuće.
Prvi na našem popisu junak je klasične ere, iz knjige koja govori o Trojanskome ratu. Susrest ćemo se s njime dok se bori u boksačkome ringu i, uz pomoć keramike i skulptura iz Nacionalnog arheološkog muzeja u Ateni, otkriti mnogo toga o njemu što nismo znali.
Kako bismo se susreli s našim drugim junakom, morat ćemo odletjeti u Nigdjezemsku, a prelijepa Simfonija Eroica dovest će nas do trećeg: glazbenika koji je utvrdio vlastite umjetničke kriterije, postavši prvim velikim kreativnim genijem.
Umjetnici poput Dominiquea Ingresa, Rubensa, Rossettija ili Lenepveua suočit će se s našim četvrtim junakom, seljankom koja je postala najhrabrijom srednjovjekovnom francuskom heroinom. Usto, u djelima Andree del Castagna, Guida Renija, Paula Rubensa, Caravaggija i samog Michelangela, otkrit ćemo i petog junaka: najslavnijeg i najhrabrijeg borca judeo-kršćanske tradicije, koji se koristio praćkom.
Sljedeća dva junaka na našem popisu nisu dopustila da ih pobijedi starenje i nastavili su stvarati sve do kraja života. A osmi junak gospodin je tužna lica, koji se zaljubio u umjetnike poput Dalíja, Daumiera ili Picassa, jer, iako su ga svi smatrali ludim, nikada se nije prestao boriti za svoje ideale.
Naše putovanje završava s junakom koji umjetnosti daje smisao, najvažnijim od svih junaka.

Slike

Ovo je umjetnost: JunaštvoOvo je umjetnost: JunaštvoOvo je umjetnost: JunaštvoOvo je umjetnost: JunaštvoOvo je umjetnost: JunaštvoOvo je umjetnost: JunaštvoOvo je umjetnost: JunaštvoOvo je umjetnost: Junaštvo

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Neimenovani projekt obitelji Irwin (2018)

    image
    Obitelj Irvin nastavlja istraživanje Stevea Irwina. Obitelj Irwin, Terry, Bindi i Robert, odaju počast ostavštini Stevea Irwina putem svog rada u golemom...
  • Srpski junaci srednjeg veka (2017)

    image
    „Srpski junaci srednjeg veka“ je igrano-dokumentarna TV serija realizovana prema ideji glumca i reditelja Radoša Bajića. Ovaj televizijski projekat gledaocima...
  • Prirodni raj - nepripitomljeni planet (2021)

    image
    Viewers can travel to the far corners of the planet and discover the secrets of Earth's few remaining untouched lands, all flourishing with rich biodiversity.
  • Dinastije (2018)

    image
    Uđite u svijet dinastijskih borbi za moć i obiteljskih izdaja, koji je dramatičniji nego u bilo kojem romanu. Serija snimana više od četiri godine na...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.