SEZONA: 1

EPIZODA: 3

OPIS

Ovaj put doznajemo kako su željeznice preobrazile britansku prehranu i spasile naciju koja se prehranjivala teškom mukom.
Alex i Peter pretaču teoriju u praksu tako što utjeruju stado ovaca u vlak te otkrivaju kako je masovni prijevoz stoke vlakom preobrazio kvalitetu i količinu mesa dostupnog viktorijanskim potrošačima.
Ruth ide stopama britanskih haringašica te otkriva kako je željeznica oživjela Whitby i pretvorila ga u uspješan ribarski grad, koji je zemlju opskrbljivao dimljenim haringama.
Alex proučava naprednu poljoprivredu i upotrebu parnog pogona za povećanje proizvodnje te se hvata u koštac s najnovijim tehnikama oranja na paru.
Peter otkriva kako su parni strojevi preobrazili proizvodnju u najstarijoj britanskoj pivovari i kako su lokomobil i lokomotiva zajednički distribuirali pivo po cijeloj zemlji.
U Yorkshireu Ruth doznaje kako su ratari stvorili monopol rabarbare, koju uzgajaju u mraku i noću prevoze u London Rabarbarskim ekspresom.
U međuvremenu se Alex ukrcava na Liniju potočarke u Hampshireu i otkriva kako je željeznica mase opskrbljivala tom hranjivom salatom.

Slike

Punom parom naprijedPunom parom naprijedPunom parom naprijedPunom parom naprijedPunom parom naprijedPunom parom naprijed

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • TV kalendar

    image
    Saznajte godišnjice značajnih događaja kao i datume rođenja i smrti značajnih ličnosti koje su obilježile tok svjetske istorije.
  • Sportski vremeplov

    image
    Gradovi i općine Unsko-sanskog kantona iznjedrili su veliki broj sportaša i sportskih radnika čiji su rezultati i sportski dometi odavno prevazišli nivo sredine u...
  • Tajne nacističke ratne mašinerije (2019)

    image
    Poznati ratni povjesničar James Holland istražuje četiri glavna područja njemačkih oružanih sukoba tijekom Drugog svjetskog rata: zrak, kopno, more i oružje....
  • Terra X (1982)

    image
    Terra X - Expedition into the unknown.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.