Ocjena korisnika: 10/10

SEZONA: 4

EPIZODA: 9 - French Week

OPIS

Na redu je polufinale u kojem su ostale samo četiri natjecateljice. Ovaj je krug posvećen francuskim slasticama i naše polufinalistice još samo tri izazova dijele od finala.
Izazovi u kojem pripremaju autorske slastice sve su zahtjevniji - natjecateljice moraju pripremiti tri vrste slanih kanapea u samo dva i pol sata. Jedni moraju biti od hrustava tijesta, drugi od prhkog ili brzog lisnatog tijesta, a treći mogu biti od čega god požele: to mogu biti keksi, pogačice pa čak i dim sum - punjeni i prženi ili na pari pripremljeni jastučići od tijesta. Mary i Paul žele vidjeti profesionalno izrađene kanapee. S obzirom da natjecateljice u vrlo kratkom vremenu moraju primijeniti više različitih kulinarskih tehnika, nema mjesta pogreškama.
Na testu znanja i vještina natjecateljice će kombinirati razne slastičarske tehnike kojima su se služile tijekom cijelog natjecanja, a sve zato da bi pripremile jako kompliciranu tortu - kraljevsku šarlotu. To je torta oblika polukugle - izvana je obložena kriškama biskvitne rolade, a u sredini se nalazi lagana i nježna bavarois ili bavarska krema. U kremu se dodaje želatina kako bi bila čvršća, a torta zadržala svoj oblik kad se preokrene. U teoriji.
U završnom izazovu pripremaju glasovitu francusku slasticu - tortu Operu. Dok Mel odlazi u parišku Operu kako bi saznala odakle potječe ova slastica, polufinalistice daju sve od sebe kako bi dobile jasno odijeljene slojeve kreme i biskvita u svojim verzijama ovog klasika i oduševile žiri.

Voditeljice: Mel Giedroyc i Sue Perkins
Žiri: Mary Berry, Paul Hollywood
Proizvodnja: Love Productions za BBC
Odabrala: Mira Vočinkić

Slike

Dobar, bolji, najbolji...britanski slastičarDobar, bolji, najbolji...britanski slastičarDobar, bolji, najbolji...britanski slastičarDobar, bolji, najbolji...britanski slastičarDobar, bolji, najbolji...britanski slastičarDobar, bolji, najbolji...britanski slastičarDobar, bolji, najbolji...britanski slastičarDobar, bolji, najbolji...britanski slastičarDobar, bolji, najbolji...britanski slastičarDobar, bolji, najbolji...britanski slastičarDobar, bolji, najbolji...britanski slastičarDobar, bolji, najbolji...britanski slastičarDobar, bolji, najbolji...britanski slastičarDobar, bolji, najbolji...britanski slastičarDobar, bolji, najbolji...britanski slastičar

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Mačke iz pakla (2011)

    image
    Jackson vjeruje kako se može pomoći svakoj problematičnoj mački. On shvaća da su mačke teritorijalne i trebaju svoj prostor, čega vlasnici nisu svjesni, te su...
  • Vino i ručak s braćom Stein (2019)

    image
    U ovoj seriji pratimo Jacka i Charlieja Steina, braću s jedinstvenom povezanošću, na njihovom putovanju kroz krajolik koji oduzima dah, Južnoafričkim zapadnim rtom.
  • Izvedi me (2016)

    image
    Osvojiti srce djevojke sigurno neće biti lak zadatak, a oni će ih osvojiti kako fizičkim izgledom, tako i intelektom i sposobnostima. Nakon treće sezone...
  • Paparazzo lov (2013)

    image
    Profesionalni paparazzi ovog rijaliti šou programa donose snimke koje su tokom proteklog perioda snimili širom Balkana. Paparazzo lov donosi sve aktuelnosti iz...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.