poster

Queen: Days of Our Lives

Queen: Days of Our Lives (2011)

Režiser: Matt O'Casey

Ocjena: 8.5/10
Ocjena korisnika: 9.3/10
(4 glasova)

EPIZODA: 2

OPIS

Dvodijelni dokumentarac Queen: Days of Our Lives u kojem se Roger Taylor i Brian May osvrću na nevjerojatnu karijeru benda i prvi put o njoj govore tako detaljno i iskreno.

Dvije 60-minutne epizode pričaju nevjerojatnu priču o Brianu, Rogeru, Johnu Deaconu i Freddieju Mercuryju, o ranim problemima, uspjesima, svađama, prekidima, trijumfima, tragediji i trajnom nasljeđu, a sve je to popraćeno briljantnom glazbom i koncertnim nastupima. Dokumentarci uključuju dosad neviđene snimke za koje su mislili da su izbrisane, kao i sjajne intervjue s Freddiejem Mercuryjem. Ovo je priča koju članovi benda pričaju osobno, sjajno putovanje ispričano inteligentno, domišljato, vrlo duhovito i bolno iskreno.
Dokumentarci govore o svakom njihovom studijskom albumu, njihovim legendarnim svjetskim turnejama 70-ih i 80-ih na kojima su osvojili Južnu i Sjevernu Ameriku i Aziju, nastupu na Live Aidu te popularnosti koja nije prestala ni Freddiejevom smrću, već, štoviše, raste iz godine u godinu. Producenti dokumentarca su Rhys Thomas (komičar koji je na kvizu Mastermind srušio rekord po broju bodova odabravši upravo bend Queen kao glavnu temu pitanja) i Simon Lupton, a režirao ga je ugledni Matt O'Casey.

Ovo je priča o britanskom bendu Queen, utemeljenom 1971. godine. U drugom dijelu dokumentarca vidimo bend na vrhuncu slave. Zahvaljujući karizmatičnom pjevaču Freddieju Mercuryju i nizu rokerskih himni, grupa Queen je rušila rekorde posjećenosti na nizu stadionskih koncerata u Južnoj Americi.

Dolazak na vrh jest težak, no najveći je izazov ostati na vrhu. Gubitkom fokusa u studiju, padom popularnosti u Sjevernoj Americi, sve brojnijim unutarnjim trzavicama i željom za solističkim projektima činilo se da je bendu odzvonilo. A onda je uslijedio Mercuryjev nastup na Live Aidu i njihova rekordna turneja Magic 1986. godine. Queen se opet našao na samom vrhu. Tako osvježeni ponovno su osvojili svijet, no tad se dogodila tragedija koja je ugrozila opstanak benda.
U dokumentarcu ćete vidjeti glazbene nastupe, dosad neviđene, rijetke snimke te intimne intervjue.

Slike

Queen: Days of Our LivesQueen: Days of Our LivesQueen: Days of Our LivesQueen: Days of Our LivesQueen: Days of Our LivesQueen: Days of Our LivesQueen: Days of Our LivesQueen: Days of Our LivesQueen: Days of Our LivesQueen: Days of Our LivesQueen: Days of Our Lives

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.