Ocjena: 8.5/10
Ocjena korisnika: 10/10
(5 glasova)

EPIZODA: 1

OPIS

Dvodijelni dokumentarac Queen: Days of Our Lives u kojem se Roger Taylor i Brian May osvrću na nevjerojatnu karijeru benda i prvi put o njoj govore tako detaljno i iskreno.

Dvije 60-minutne epizode pričaju nevjerojatnu priču o Brianu, Rogeru, Johnu Deaconu i Freddieju Mercuryju, o ranim problemima, uspjesima, svađama, prekidima, trijumfima, tragediji i trajnom nasljeđu, a sve je to popraćeno briljantnom glazbom i koncertnim nastupima. Dokumentarci uključuju dosad neviđene snimke za koje su mislili da su izbrisane, kao i sjajne intervjue s Freddiejem Mercuryjem. Ovo je priča koju članovi benda pričaju osobno, sjajno putovanje ispričano inteligentno, domišljato, vrlo duhovito i bolno iskreno.
Dokumentarci govore o svakom njihovom studijskom albumu, njihovim legendarnim svjetskim turnejama 70-ih i 80-ih na kojima su osvojili Južnu i Sjevernu Ameriku i Aziju, nastupu na Live Aidu te popularnosti koja nije prestala ni Freddiejevom smrću, već, štoviše, raste iz godine u godinu. Producenti dokumentarca su Rhys Thomas (komičar koji je na kvizu Mastermind srušio rekord po broju bodova odabravši upravo bend Queen kao glavnu temu pitanja) i Simon Lupton, a režirao ga je ugledni Matt O'Casey.

Godine 1971. četvorica studenata osnovala su bend. Otad je taj bend, Queen, objavio 26 albuma koje je diljem svijeta prodao u 300 milijuna primjeraka. Freddie Mercury, Brian May, Roger Taylor i John Deacon popularniji su nego ikad. Priča o njima uistinu je nevjerojatna i pokriva rane probleme, goleme zapreke, uspjehe, svađe, prekide, trijumfe i trajno nasljeđe, a sve je to popraćeno briljantnom glazbom i živim nastupima iz cijelog svijeta.

U ovom filmu priču prvi put pričaju sami članovi benda. Dosad neviđene snimke prate priču o tome kako su četvorica odlučnih pojedinaca, od kojih je svaki u stanju skladati golemi hit, četiri desetljeća tako uspješno surađivala. Queen nikad ništa nije radio polovično, što znači da su njihovi vrhunci bili vrtoglavi, no zato su i neuspjesi bili katastrofalni. Ovo je priča koju članovi benda pričaju osobno, sjajno putovanje ispričano inteligentno, domišljato, vrlo duhovito i bolno iskreno.

Slike

Queen: Days of Our LivesQueen: Days of Our LivesQueen: Days of Our LivesQueen: Days of Our LivesQueen: Days of Our LivesQueen: Days of Our LivesQueen: Days of Our LivesQueen: Days of Our LivesQueen: Days of Our LivesQueen: Days of Our LivesQueen: Days of Our Lives

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.