SEZONA: 1

EPIZODA: 1 - THE POISONED CHALICE

OPIS

Godine 1492. Rim je središte kršćanskog svijeta i sjedište papinstva. Papa kruni i svrgava kraljeve i mijenja sudbinu carstava, no Crkva je utonula u iskvarenost. Papa Inocent VIII. je na samrti i svi oko njega žude da se domognu Apostolske stolice.
Tu počinje priča o autsajderu koji se drznuo izazvati najmoćnije obitelji renesansne Italije. Majstorskim političkim smicalicama Rodrigo Borgia domoći će se najviše službe u Italiji, a možda i cijelome zapadnome svijetu.
Novopečeni papa Aleksandar VI., njegovi sinovi i zloglasna kći ući će u legendu kao jedna od najosebujnijih obitelji u povijesti. U svoje su doba nadahnuli Machiavellijevoga Vladara, a u novije vrijeme Kuma Marija Puza.
U jezivoj renesansnoj crnoj kronici spletki, korupcije, ubojstava, političkih makinacija i nastranih užitaka proslavljeni britanski filmaš Neil Jordan - autor, scenarist i izvršni producent Obitelji Borgia - kroz pripovjednu prizmu mračne obiteljske sage stvara uzbudljivu TV seriju.
Sa sjajnom glumačkom postavom na čelu s oskarovcem Jeremyjem Ironsom u ulozi glave obitelji Rodriga Borgie, serija Obitelj Borgia vodi nas u jedno od prijelomnih razdoblja svjetske povijesti: doba renesanse i otkrića Novog svijeta. Borgie su živjeli u doba Leonarda da Vincija, obitelji Medici i Michelangela. Na udaru prijepora i optužbi za krivovjerje nisu se našli samo zbog nečuvenih postupaka, nego i jer su pritom nadmašili sve neprijatelje. Nema tog grijeha kojem se nisu odali - i tu se pokazali veoma maštovitima.
Oskarovac Neil Jordan (Plačljiva igra, Razgovor s vampirom) scenarist je svih devet epizoda prve sezone, a prve je dvije i režirao.
Bogata kanadsko-irsko-madžarska produkcija okupila je filmsku ekipu svjetskoga glasa, uključujući dobitnicu Oscara za kostimografiju Gabriellu Pesucci (Doba nevinosti, Charlie i tvornica čokolade), direktora fotografije Paula Sarossyja i scenografa Françoisa Séguina.
---

1. epizoda:

Godine 1492. Europu potresaju velike promjene: Kolumbo plovi prema Novom svijetu, srednjovjekovne institucije propadaju, talijanska je renesansa u punom jeku, a papinski je Rim utonuo u dekadenciju. Smrću Inocenta VIII. počinje političko nadmetanje za Svetu stolicu. Uz pomoć sinova Cesarea i Giovannija (Juana), španjolski kardinal Rodrigo Borgia vještom se taktikom mićenja i zastrašivanja uspijeva nametnuti kao novi poglavar Katoličke crkve. Sučelice oporbi kardinala Della Roverea i Orsinija, Borgie vrbuju svestranoga plaćenog ubojicu Micheletta.

Slike

Beta FilmBeta FilmBeta FilmObitelj Borgia 11Obitelj Borgia 12Obitelj Borgia 13Obitelj Borgia 14Obitelj Borgia 15Obitelj Borgia 16Obitelj BorgiaObitelj BorgiaObitelj BorgiaObitelj BorgiaObitelj BorgiaObitelj Borgia

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Viktorija (2016)

    image
    Ostvarivši najveću gledanost u Ujedinjenom Kraljevstvu kao nova dramska serija 2016. godine, i s već naručenom drugom sezonom, Viktorija autorice, scenaristice te...
  • Jadnici (2018)

    image
    U ovoj uzbudljivoj šestodijelnoj adaptaciji francuskog povijesnog romana Victora Hugoa sudjeluju brojne zvijezde, među kojima su Dominic West, David Oyelowo, Lily...
  • Dobra borba (2017)

    image
    Godinu dana nakon događaja iz posljednje epizode „Dobre žene“, golema financijska prijevara uništava reputaciju mlade odvjetnice Maije i briše ušteđevinu njezine...
  • Moć (2014)

    image
    Kriminalistička drama smještena u dva različita svijeta, glamuroznu njujoršku klupsku scenu i brutalni svijet trgovine drogom. James St. Patrick, zvani Ghost, ima...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.