poster

Tajne službe Srbije: Tajne službe u Drugom svetskom ratu I

Tajne službe Srbije (2020)

povijesni | Srbija
Režiser: Ivica Vidanović

SEZONA: 1

EPIZODA: 9 - Tajne službe u Drugom svetskom ratu I

OPIS

U devetoj epizodi dokumentarno-igranog serijala "Tajne službe Srbije" gledaoci će se upoznati sa obaveštajnim sukobima nemačke i britanske obaveštajne službe u Beogradu, kao i zadacima jugoslovenskih službi bezbednosti neposredno pred Drugi svetski rat.
Posebno će biti interesantno kako je stvarana nemačka obaveštajna mreža u Jugoslaviji i šta su Nemci koristili kao pouzdanu agenturnu bazu.
U ovoj epizodi govori se o ženama obaveštajcima i njihovoj ulozi u obaveštajnim igrama. Detaljnije je obrađena uloga Vere Pešić koja je posle neuspelog braka došla u Beograd i sticajem okolnosti prihvatila da radi za jugoslovensku obaveštajnu službu. Poznanstvo sa Karlom Krausom, navodnim inženjerom hemije i sudetskim Nemcem, u stvari vrhunskim obaveštajcem Trećeg Rajha koji je došao u Beograd da bi eliminisao uticaj britanske obaveštajne službe, dovešće Veru Pešić u centar sukoba nemačkih i britanskih službi.
Da li je major Uglješa Popović, kao vrhunski obaveštajac i šef Servisa tajne vojne obaveštajne službe razotkrio prljavu ulogu svog operativca majora Slavka Radovića koji je zbog ljubomore proganjao Veru Pešić i tako je još više približio Krausu?
Kako je Vera Pešić došla u kontakt sa partizanskim i četničkim pokretom, i šta je uticalo na njenu sudbinu posle toga, samo su neki od ekskluzivnih detalja koje će gledaoci imati priliku da saznaju u devetoj epizodi.
Centralna tema igranog dela upravo je Vera Pešić, koju igra Vaja Dujović, majora Popovića igra Milan Tubić, dok je uloga majora Slavka Radovića poverena glumcu Aleksandru Laziću.

Slike

Tajne službe SrbijeTajne službe SrbijeTajne službe SrbijeTajne službe SrbijeTajne službe SrbijeTajne službe SrbijeTajne službe Srbije

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Zapis o zemlji

    image
    Emisija o povijesti jednog naroda, jedne zemlje, jedne države. Put Bosne od najranijih dana do suverene Republike BiH. Zapisi o najznačajnijim periodima i...
  • Tarih

    image
  • Drevne supergrađevine (2020)

    image
    Ova revolucionarna serija ima jedinstven pristup u udubljivanju u inženjerske misterije iza najpoznatijih drevnih građevina na svijetu, promatrajući ih iz...
  • Staro srpsko pisano nasleđe

    image
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.