Močvarna staništa pripadaju najproduktivnijim ekosustavima na svijetu, zajedno s kišnim šumama i koraljnim grebenima. Kopački rit je jedno od najvažnijih poplavnih područja u Europi. Vrijednost Parka prirode Kopački rit potvrđena je 1993. godine njegovim uvrštavanjem na popis vlažnih područja od međunarodne važnosti, osobito kao staništa ptica močvarica, prema Ramsarskoj konvenciji, odnosno Konvenciji o vlažnim područjima.
Snimatelj Mirko Vojanić i redatelj Dominik Zen često su u tom magičnom trokutu uz Dunav i Dravu snimali dokumentarne emisije o flori i fauni u ritu. Pod kraj radnog vijeka snimili su šest emisija o sisavcima i pticama "stanarima" močvare: Krila nad močvarom - Orao štekavac (2x30), Divlje svinje - divljač budućnosti (1x30), Jelen obični (2x30) te Veliki vranci i njihova zla kob (1x30).

Bilo je na kanalima:

HTV3  HTV4  

PREPORUKE
  • Regioskop

    image
    Dokumentarni filmovi.
  • Netaknuta bogatstva prirode

    image
  • Iskušenja divljine (2018)

    image
    Neki od najvećih spektakala prirode su životinje u pokretu. Na kopnu, u zraku i u moru, mnoge se životinje moraju seliti da bi preživjele.
  • Da sam ja neko

    image
    Autorska emisija Rade Đurić poručuje nam da smo mi "netko" i predstavlja ljude koji svima mogu poslužiti kao inspiracija, čije će ih priče potaknuti na...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.