Donosimo prije nedostupne podatke i rijetko viđene arhive o pravoj povijesti problema organiziranog kriminala u Americi. Svaka epizoda temelji se na legendarnoj priči ili osobi, na kojoj se temelji šira slika o usponu i padu talijanske mafije.
Do 1970. američka je mafija postala najmoćnija kriminalna organizacija u SAD-u, golemo carstvo kriminala, moći i nasilja. Toliko je moćna i tajna da joj policija ne može ništa, mafijaški bosovi nedodirljivi su, većina ih nekažnjeno djeluje. No 1971. mafijaški bos Joe Colombo bio je toliko drzak da je krenuo u obračun sa samim FBI-em organizirajući prosvjede ispred njujorškog ureda i pokrenuvši Italoameričku ligu za građanska prava kao prosvjed protiv vladina zlostavljanja pripadnika njegova naroda. Drugi bosovi ne vole svjetla reflektora i Colombo je ubijen na vlastitom skupu, no ne prije nego što je FBI dobio priliku identificirati i fotografirati članove organizacije. To je bio početak promjene u mafiji, slijedi obračun nove generacije gangstera i policije na ulicama New York Cityja.

Bilo je na kanalima:

National Geographic  National Geographic HD  National Geographic RS  

PREPORUKE
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.