Vikinzi su zauvijek promijenili kartu Europe, ali neka od njihovih najvećih postignuća izbrisana su iz povijesti jer su ih ostvarile žene. U vrijeme davno prije borbe za žensko pravo glasa i jednaka prava žena, vikinške žene zapovijedale su brodovima i osnivale kolonije. Vikinške žene zapovijedale su brodovima, osnivale kolonije, uzimale oružje u ruke i pregovarale s carevima. Njihovi tragovi dokazano su nađeni sve do Amerike i Kijeva. Bez njihovih priča, razdoblje Vikinga nije potpuno.

U ovom dvodijelnom dokumentarcu istražujemo živote tih nevjerojatnih žena koji nam pružaju neočekivani uvid u razdoblje o kojem smo misli da znamo sve. Nadahnuta drevnim nordijskim sagama, serija prati živote dviju žena, Sigrun i Jove. Uz ekskluzivne intervjue sa specijaliziranim povjesničarima i rekonstrukcije događaja s vrhunskim glumcima zakoračite u svijet u kojem su živjele ove vikinške žene. Prvi put imamo uvid u njihove privatne živote, postignuća i veliku moć koju su imale u svijetu kojim su dominirali muškarci.

Bilo je na kanalima:

Viasat History  

PREPORUKE
  • Mit ili nauka (1960)

    image
    Ovo je niz dokumentaraca koji će vam pobliže opisati neke znanstvene tvrdnje.
  • NASA-ini neobjašnjeni dosjei (2012)

    image
    Nepoznati leteći objekti snimljeni NASA-inim kamerama, piloti koji su vlastitim očima primjetili tajanstvena svjetla, neobične sjene na Marsu - sve su to fenomeni...
  • Paul Hollywood: Gradske slastice (2016)

    image
    Paul Hollywood, najpopularniji britanski slastičar, za Food Network je snimio novi serijal Gradske slastice, u kojem traga za najboljim receptima koji su...
  • Horizon (1964)

    image
    British documentary series that covers a variety of subjects in science and philosophy.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.