Horvatovi su obiteljska dramska serija s jakim elementima humora, a riječ je o adaptaciji vrlo popularne španjolske serije 'Los Serrano' koja je emitirana čak osam sezona. Serija ima i edukacijskih elemenata jer je svaka epizoda zapravo i jedna mala lekcija o odgoju djece i odnosima unutar obitelji. Posebnu draž joj daje činjenica da u njoj glume djeca od 8 do 18 godina, što 'Horvatove' čini serijom koju mogu pratiti bas svi uzrasti pa će se svake večeri pred malim ekranima moći okupiti tri generacije ukućana. Zanimljivo je i to da se jedna epizoda snima skoro četiri dana, što je neuobičajeno za domaću produkciju takvih formata pa će sigurno podići glumačke i produkcijske standarde. Serija se počela snimati ovog proljeća u Zagrebu, u studiju koji je smješten u bivšoj tvornici Katran na 1500 m2. Petnaest kamera prati svaki pokret na setu, a da sve ide „kao po špagici“ brine produkcijski tim od stotinjak ljudi.

Glavne uloge tumače Goran Navojec i Bojana Gregorić. Goran (Stjepan) je otac triju sinova, a Bojana (Lila) majka dviju kćeri i njegova srednjoškolska ljubav. Ponovni susret nakon niza godina bit će fatalan – Lili će se život okrenuti naglavačke kada se preseli u Zagreb u dom Franje Horvata, za kojeg se, u prvoj epizodi, udaje. Horvatovi time postaju jedna velika obitelj s petero djece, a prelaskom Lile i Stjepana kao novopečenih mladenaca preko kućnog praga počinju svakodnevne životne avanture.

Stjepan Horvat (Goran Navojec) je glava obitelji Horvat. Udovac je i živi sam s tri sina. Sa starijim bratom Franjom (Ljubomir Kerekeš) drži kafić. Žive u predgrađu Zagreba u velikoj obiteljskoj kući. Horvatovi vode lokalni treće ligaški nogometni klub 'Tekstilac', a Stjepan je primjer klasičnog ”homobalkanikusa” - zanimaju ga jedino njegov kafić i nogomet. Često je nervozan i svađa se, no dolazak Lile (Bojane Gregorić) ga karakterno promijeni. Lila u njemu vidi odanog muža, dobrog roditelja i požrtvovanog prijatelja.

Lila (Bojana Gregorić) je razvedena učiteljica, koja se udala u Zadru. S bivšim mužem ima dvije kćeri. Tijekom jednom od posjeta svojoj majci u Zagreb sreće Franju, svoju gimnazijsku ljubav. Susret je fatalan, a završava – udajom i selidbom! Lila je žena koja sve stvari drži pod kontrolom, brzo razmišlja i lako se snalazi u novom okruženju. Svojom pojavom plijeni pažnju, a razvela se od imućnog muža karijeriste jer joj je od darova draže obasipanje pažnjom i ljubavlju.

Borna Horvat (Adnan Prohić) je najstariji Stjepanov sin. Pomaže Stjepanu oko odgoja mlađe braće. Igra nogomet u lokalnom klubu, u kojem je Stjepan trener. Svira gitaru i piše pjesme. Mašta postati pjevač.

Eva (Ana Ledenko) je Lilina starija kćer. Lijepa i draga djevojka, koja se ne može pomiriti s činjenicom da se zbog majčinog braka morala preseliti iz Zadra i ostaviti prijatelje i dečka. O novoj braći nema najljepše mišljenje.

Branimir (Jan Begović) je srednji sin Stjepana Horvata. Nestašan je, željan akcije i često upada u nezgodne situacije, a bunt mu je posebno došao do izražaja nakon što su se u njegovu kuću uselile nove sestre. Lila postaje njegova učiteljica, a Tereza, mlađa Lilina kćer dolazi u njegov razred. Rastrzan, da ne ispadne šmokljan u društvu, ne želi prihvatiti svoju “sestru” i otežava joj prilagodbu.

Tereza (Tonka Pavić) je mlađa Lilina kćer koja se svakodnevno bori s Branimirom u kući, ali i u školi. Na njegove smicalice uvijek odgovara inteligentnije i uspijeva ga “pobijediti” u igrama nadmudrivanja. Tereza je pametna, mudra i inteligentna, uvijek angažirana u školi.

Krešo (Adrian Hajsok) je najmlađi član obitelji Horvat. Ima 8 godina i on je pripovjedač u seriji. Emotivan je i još uvijek velika maza. Svaku situaciju predstavlja iz naivnog kuta.

Franjo Horvat (Ljubomir Kerekeš) je srednji brat Horvatovih. Inatljiv je, stalno gunđa i nerijetko upada u smiješne situacije. Samac je. Josip nikad nikome ne vjeruje. Voli obitelj i privržen joj je baš kao i svome kafiću. Velika je Stjepanova podrška u kući i svi ga vole.

Josip Horvat (Voja Brajović) je najstariji brat Horvatovih. Živi u Americi, bavi se mutnim poslovima.

Karmen, Lilina majka (Elizabeta Kukić) je dama koja je privržena obitelji i kući. Prihvaća Horvatove vrlo brzo i iako ima svoj stan, često je u njihovoj kući. Njezin specifičan odnos Franjom je vrlo smiješan, a njih dvoje uvijek vode ironične razgovore, podbadaju se i bore tko će više pomoći obitelji Horvat.

Fedor (Bojan Navojec) je automehaničar i dugogodišnji Stjepanov prijatelj. On je neobrazovan i pomalo priprost, ali vrlo dobronamjeran, iskren i obožava svoju ženu Nikolinu (Marija Škaričić). Često je nesiguran i iskompleksiran i nerijetko ulazi u komične neobične situacije jer je smotan i iskren.

Nikolina (Marija Škaričić) je učiteljica, vrlo kritična i snažna žena čvrstog karaktera. Nikolina je i dobra Lilina (Bojana Gregorić) prijateljica i često je kod njih u kući, kao i Fedor (Bojan Navojec). Fedor je njezina ljubav i jako ga voli.

Grga (Vid Ćosić) je simpatičan, lijep dečko koji se bavi nogometom i jako je talentiran, bar kako kaže njegov otac. Veoma je nestašan i po mnogim osobinama podsjeća na svog oca. Najbolji je Bornin prijatelj.

Bilo je na kanalima:

RTL  FTV  

PREPORUKE
  • Mr. Bean (1990)

    image
    Bila je to velika šala kada je Gospodin odlučio odabrati potpuno običnog, tihog i ni po čemu posebnog inženjera elektrotehnike sa sjeverozapada Engleske i...
  • Dadilja (1993)

    image
    Fran Fine (FRAN DRESCHER) je Židovka nazalnog, plačljivog glasa iz Queensa koju su upravo zadesile brojne nesreće. Dobila je otkaz na poslu i istovremeno ju je...
  • Garfield (2008)

    image
    U svakoj epizodi nestašni Garfild i njegov najbolji prijatelj pas Odi (Odie) izazivat će niz problema svom nespretnom vlasniku, Džonu Arbaklu (Jon Arbucle)....
  • For Heaven's Sake (2002)

    image
    It is a light hearted comedy about nuns who are constantly dodging attempts by the mayor to take over their cloister in order to create business opportunities for...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.