Pojilišta su od životne važnosti za afrički ekosustav. To su oaze pune života, u kojima se susreću slonovi, lavovi, leopardi i stotine drugih vrsta životinja i nadmeću se za vodu. Ali malo se zna o načinu na koji pojilišta održavaju toliko života. Prirodoslovna jedinica BBC Studija surađuje s rezervatom divljih životinja Mwiba u Tanzaniji kako bi izradila prvo pojilište na svijetu s ugrađenom posebnom opremom za snimanje. S pomoću dopola uronjenih kamera zaštićenih od vremenskih prilika i upravljanih na daljinu, koje snimaju bez prestanka, Chris Packham i biologinja Ella Al-Shamahi žele otkriti složenu dinamiku pojilišta. Snimaju tijekom šest mjeseci kako bi stekli jedinstveni uvid u život nekih od najpoznatijih životinja u Africi i otkrili sve važniju ulogu vode u vrijeme kad se Afrika i njezin divlji svijet suočavaju sa sve jačim djelovanjem klimatskih promjena.

Bilo je na kanalima:

BBC Earth  HTV1  HTV2  

PREPORUKE
  • Neimenovani projekt obitelji Irwin (2018)

    image
    Obitelj Irvin nastavlja istraživanje Stevea Irwina. Obitelj Irwin, Terry, Bindi i Robert, odaju počast ostavštini Stevea Irwina putem svog rada u golemom...
  • Srpski junaci srednjeg veka (2017)

    image
    „Srpski junaci srednjeg veka“ je igrano-dokumentarna TV serija realizovana prema ideji glumca i reditelja Radoša Bajića. Ovaj televizijski projekat gledaocima...
  • Prirodni raj - nepripitomljeni planet (2021)

    image
    Viewers can travel to the far corners of the planet and discover the secrets of Earth's few remaining untouched lands, all flourishing with rich biodiversity.
  • Na skriveno te vodim mesto

    image
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.