poster

Lipa moja Slavonija

Lipa moja Slavonija

dokumentarci, novice | Hrvaška

Kje pogledati
Oddaja ni na voljo v državi
Ocena uporabnikov: 7/10

Lipa moja Slavonija popularizira izvorni slavonski dijalekt potičući time raznolikost i bogatstvo govora i narječja slavonskog kraja i narodnih običaja.

Svaka emisija realizira se s unaprijed dogovorenim temama i gostima koji prezentiraju znanja, iskustva i rezultate pojedinih aktivnosti. Neke od tema u kojima će se posvetiti posebna pozornost su: koliko je važno zaštititi zavičajni govor, što je nematerijalno kulturno dobro i kako ga prepoznati te kako očuvati kulturnu baštinu. Zaštita govora, kao nematerijalnog kulturnog dobra podrazumijeva zaštitu, očuvanje i promicanje nematerijalne kulturne baštine. Očuvati se može jedino izradbom i čuvanjem zapisa te poticanjem njihova prenošenja što je i cilj emisije.

PRIPOROčILA
  • Mise au point (2006)

    image
  • CNN International: Inside Africa (2007)

    image
    CNN's International award-winning weekly show, will present from countries across the continent to take viewers on a journey through Africa, exploring the true...
  • Razglednica iz Čikaga

    image
    Emisija posvećena srpskoj dijaspori u Čikagu.
  • Medijska mreža srpske dijaspore

    image
TOP LISTE

TvProfil uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in funkcionalnosti spletnega mesta. Več informacij o piškotkih najdete tukaj: pravilnik zasebnosti.