poster

Maximus Olympicus

Maximus Olympicus

Šport | Bosna in Hercegovina

Kje pogledati
Oddaja ni na voljo v državi
Ocena uporabnikov: 10/10

Najveći sportski serijal u bivšoj Jugoslaviji
Doprinos bosanskohercegovačkih klubova i sportista u bivšoj Jugoslaviji je ogroman. Bašpoput hrabrog vojskovođe Maximusa iz filma "Gladijator" i naši olimpijci su pobjeđivali, osvajali olimpijske medalje, ostavivši tako neizbrisiv trag u sportskoj povijesti. Inspirirani njihovom snagom duha i tijela, koja ih je dovela na pobjednički tron, serijal je nazvan neobičnim, ali imenom koji govori upravo o toj snazi četrdeset i jednog sportiste – Bosanca i Hercegovca koji su osvojili 48 medalja... MAXIMUS OLYMPICUS...
Pažljivom analizom lako se dolazi do spoznaje da nakon rijetkih značajnijih rezultata u 50-tim i 60-tim godinama, sportski klubovi i sportisti iz Jugoslavije doživljavaju pravu eksploziju uspjeha 70-tih i 80-tih godina prošlog stoljeća. Svim tim ostvarenim rezultatima svakako su izniman doprinos dali Bosanci i Hercegovci koji su u to vrijeme, braneći boje bivše zajedničke države, osvajali olimpijska i druga odličja u individualnim i kolektivnim sportovima.
Imajući u vidu značaj Olimpijskih igara kao najveće svjetske smotre sporta, FACE se kao partner u realizaciji ponosno uključio u ovaj projekt, isključivo fokusiran na bosanskohercegovačke olimpijce koji su osvojili medalje. Na Olimpijskim igrama održanim u periodu 1948–1988. godine 41 sportista iz Bosne i Hercegovine donijeli su ukupno 48 medalja i to: 16 zlatnih, 20 srebrenih i 12 bronzanih.

PRIPOROčILA
  • Fitness

    image
    Wake yourself up for the new day with some light fitness to get your heart pumping. Simply follow our on-screen instructors to help build a stronger you.
  • World of Free Sports

    image
    Pogled v fascinanten svet ekstremnih predstav v akciji in športih na prostem.
  • Dani ribolova

    image
    Emisija o ribolovu.
  • Sports Max

    image
    Sports Max highlights the latest extreme and alternative sports from around the globe, including mountain biking, surfing, snowboarding, kiteboarding,...
TOP LISTE

TvProfil uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in funkcionalnosti spletnega mesta. Več informacij o piškotkih najdete tukaj: pravilnik zasebnosti.