Stipe Božić u 10 polusatnih emisija priča o zanimljivim spašavanjima ljudskih života izvan urbanih sredina koja su se u posljednjih 5 godina događala u Hrvatskoj. Među ostalim, tu su i priče o požaru na turskom brodu kod Istre, spašavanju ljudi s nasukane jahte kod Dugog otoka, potrazi za nestalim zrakoplovom Cessna na Velebitu, noćno helikoptersko spašavanje teško oboljelog s cruisera kod Mljeta, spašavanjima iz minskih polja i slično. U snimanju serije sudjelovali su brojni piloti, policajci, djelatnici centara 112, gorski spasioci, vatrogasci, liječnici i preživjeli.
U razgovoru sa sudionicima spašavanja na zanimljiv način se rekonstruira svaka od pojedinih nezgoda. S većine od četrdesetak intervencija postoje fascinantni video zapisi.

Jedna od najzanimljivijih priča je o lovcu koji se uputio na Biokovo u lov na divlje svinje kojeg je ugrizla zmija za vrat. Srednji prst lijeve ruke odmah mu je utrnuo. Počelo mu se vrtjeti u glavi. Sjeo je na kamen i shvatio da više ne može ustati. Lovac koji je bio s njim mobitelom je pozvao pomoć. Iz Splita su helikopterom stigli spasioci GSS-a i lovac je preživio.

Autor serije je Stipe Božić koji je kao gorski spasilac sudjelovao u većini akcija spašavanja i uz to snimao. Snimatelj je prokušani Božićev suputnik s mnogih dalekih putovanja Joško Bojić.

Bilo je na kanalih:

HTV4  HTV3  HTV2  HTV1  

PRIPOROčILA
  • A Year In The Wild (2012)

    image
    Prolazeći svim krajolicima svijeta tijekom jedne godine, saznat ćemo kako godišnja doba utječu na različite dijelove svijeta u različita doba godine i kako se...
  • Mein neuer Alter (2010)

    image
  • Freedom (2018)

    image
  • Le point (1980)

    image
    "Le Point" was a Quebecer television program broadcast on Radio-Canada from 1981 to 2006. It offered reports or interviews on current events.
TOP LISTE

TvProfil uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in funkcionalnosti spletnega mesta. Več informacij o piškotkih najdete tukaj: pravilnik zasebnosti.