poster

Bukvar pravoslavlja

Bukvar pravoslavlja

verski | Srbija

Kje pogledati
Oddaja ni na voljo v državi

Tokom osam godina snimanja po manastirima u Srbiji, ali i u mnogim eparhijama u regionu, kao i u Grčkoj, na Kipru i u Mađarskoj, nastalo je čak 130 epizoda u kojima su na teme iz crkvenog života , Starog i Novog zaveta , besedile vodeće ličnosti SPC. Serija je snimljena sa blagoslovom Patrijarha srpskog gospodina Pavla, koji se pojavljuje u prvoj i još nekoliko epizoda. Uvodnu reč u svakom nastavku govorio je Episkop bački Irinej, a uz njega u serijalu se , između ostalih, pojavljuju i Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, Episkop (u to vreme banatski)Atanasije i tadašnji Episkop raško-prizrenski Artemije.
U "Bukvaru pravoslavlja" veliki broj epizoda snimio je sadašnji Patrijarh srpski Porfirije, koji je u to vreme bio Iguman manastira Kovilj. Kao predavači pojavljuju se i tadašnji jeromonasi: Fotije , Joanikije i Jovan (Purić), koji su takođe kasnije postali Episkopi SPC. Zanimljivo je da je u jednoj epizodi gostovao i tadašnji Iguman Hilandara, Pajsije.

PRIPOROčILA
  • Reflections With Fr. Leo Clifford

    image
    Father Leo Clifford reflects on a variety of aspects of the Catholic Church.
  • Put zaborava

    image
    Mikrokozmos u makrokozmosu - o nama je sve pohranjeno. Istina o svakome od nas leži u zvjezdama, zviježđa nas skroz i naskroz poznaju. Gabriele objašnjava sve...
  • Dokumentarne emisije

    image
    Sve na jednome mjestu. Pratite "Dokumentarne emisije" na kanalu Zdrave televizije.
  • Daily Mass

    image
TOP LISTE

TvProfil uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in funkcionalnosti spletnega mesta. Več informacij o piškotkih najdete tukaj: pravilnik zasebnosti.