poster

Pravo na sutra: Uzurpacija srpske imovine na Kosovu i Metohiji

Pravo na sutra

dokumentarni | Srbija

SADRžAJ

Uzurpacija srpske imovine na Kosovu i Metohiji traje skoro dve decenije. Pravnici Besplatne pravne pomoći savetuju vlasnicima imovine u južnoj Pokrajini da na svakih šest meseci u katastru provere da li se njihova imovina vodi na njih.
U južnom delu Kosovske Mitrovice mnogim Srbima je posle proterivanja ostala velika imovina koju su uzurpirali Albanci. Srbi ne mogu da vrate svoje posede zbog bezbednosti. Nedaleko od Kosovske Mitrovice u selu Miroč kod Vučitrna dešava se drastičan primer bezvlašća. Svu imovinu u Miroču uzurpirao je jedan Albanac sa porodicom. I meštani susedne Gojbulje trpe pritisak jer im zabranjuju da obrađuju sopstveno imanje.
Kosovske institucije ne reaguju pa uzurpatori prolaze nekažnjeno, kažu pravnici Besplatne pravne pomoći koji rade na rešavanju imovinskih problema na Kosovu i Metohiji.
U martovskom pogromu iz Obilića su proterani svi Srbi, a njihova imovina je oteta. Neki od njih su zbog toga život nastavili u kolektivnim centrima, poput Trepčinog Hotela 3 u Zvečanu.
Srbi koji imaju imovinski problem na Kosovu i Metohiji, Besplatnu pravnu pomoć mogu da potraže u Kosovskoj Mitrovici, Gračanici, Vranju, Nišu, Kraljevu i Beogradu.
Autor emisije: Svetlana VukmirovićSnimatelji: Aleksandar Stipić, Vladimir JovanovićRasveta: Nebojša MilosavljevićTonski snimatelj: Miroslav RadišićMontaža: Goran TomićRealizacija: Biljana Erdeljan

Fotografije

Pravo na sutra: Uzurpacija srpske imovine na Kosovu i MetohijiPravo na sutra: Uzurpacija srpske imovine na Kosovu i MetohijiPravo na sutra: Uzurpacija srpske imovine na Kosovu i MetohijiPravo na sutra: Uzurpacija srpske imovine na Kosovu i MetohijiPravo na sutra: Uzurpacija srpske imovine na Kosovu i MetohijiPravo na sutra: Uzurpacija srpske imovine na Kosovu i Metohiji

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Zalogaj Kine

    image
    Ovaj dokumentarni serijal na najlepši način predstavlja kinesku hranu.
  • Erlebnis Erde (2007)

    image
    Reihentitel für Naturdokumentationen im Ersten.
  • U potrazi za istinom (2018)

    image
    Od 1977. do 1982. dokumentarna serija „U potrazi za istinom“ zarobila je američku psihu svojim jedinstvenim istraživanjem neobjašnjivih fenomena. Naoružan...
  • DNK dokazi (2020)

    image
    Pomoću revolucije u forenzici, zastareli slučajevi širom sveta se napokon rešavaju, a emisija “DNK dokazi” istražuje i prenosi priče najneverovatnijih slučajeva...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.