poster

Glazbeni specijal: Neno Belan na kantunu a Jimmy Stanić i Genijalni diletanti u Močvari!

Glazbeni specijal (2017)

glazbeni | Hrvatska

SADRžAJ

Jedan od najvećih hrvatskih autora i izvođača pop- glazbe Neno Belan govori o svojoj bogatoj karijeri koja je započela negdje na nekom kantunu u Splitu. Govori i o tome zašto je i kako postao umjetničkim ravnateljem Zagrebačkog festivala 2017. ali i kako su na njega kao autora, skladatelja i izvođača utjecali Zagrebački festival, Splitski festival i legendarni festival talijanske kancone u Sanremu. Čut ćemo i o njegovom prvom bandu Đavoli koji su odudarali od svega što se u nas događalo osamdesetih godina, posebno od uobičajene produkcije i novog vala. Neno objašnjava zašto je stajao na kantunu s glavom u balunu i tako ostao cijelu prebogatu karijeru. Odgovorit će i na pitanje zašto su mu ljubavne pjesme sa sretnim krajem a ne pune ljubavnih boli kao u većine autora te zašto više ne nastupa na Valentionovo nego krajem veljače.
U drugom dijelu emisije prikazujemo reportažu o senzacionalnom uspjehu Jimmyja Stanića u Močvari, zagrebačkom alter klubu na trnjanskom nasipu. Jedan od najvećih hrvatskih pjevača, glazbenika i komičara kratko i duhovito - a kako drukčije - objašnjava zašto je nastupio u Močvari i koliko mu je to bilo drago ali i kako najbolje kuha dok sluša veliku ikonu jazza Billa Evansa. Jimmy je početkom ove godine imao dva nastupa a između je nastupila ikona njemačke alter rock scene Blixa Bargeld iz benda Einstuerzende Neubauten. Taj samo naoko paradoks ili konflikt objašnjava se postavom izložbe Goethe Instituta Genijalni diletanti. Riječ je o multimedijalnoj izložbi o njemačkom i berlinskom rocku osamdesetih godina.

Voditelj: Ante Batinović

Fotografije

Glazbeni specijal: Neno Belan na kantunu a Jimmy Stanić i Genijalni diletanti u Močvari!Glazbeni specijal: Neno Belan na kantunu a Jimmy Stanić i Genijalni diletanti u Močvari!Glazbeni specijal: Neno Belan na kantunu a Jimmy Stanić i Genijalni diletanti u Močvari!Glazbeni specijal: Neno Belan na kantunu a Jimmy Stanić i Genijalni diletanti u Močvari!

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • 3 in 1

    image
    Rubric that presents three of the best videos of one artist from a Balkan country.
  • Reload! Club Classics

    image
    We're going big on dancefloor smashes from across our favourite decades - that's massive tunes from the 90s, 00s and 10s!
  • Veče sa...

    image
    Intervjui sa muzičarima.
  • Balkan Party

    image
    Selection from the best Balkan hits for your party.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.