Lov na nacističko blago

Hunting Nazi Treasure (2017)

povijesni, dokumentarni | Ujedinjeno Kraljevstvo

Gdje gledati
Emisija nije dostupna u državi

SEZONA: 1

EPIZODA: 8

SADRžAJ

Nacisti su opljačkali milijune umjetničkih djela i dragocjenosti. Vrijednost predmeta za kojima se još traga procjenjuje se na 175 milijardi dolara, a potraga za njima počela je krajem rata.
Ovo je serija o najvećoj pljački u povijesti te o jednoj od najvećih potraga za blagom u današnjem svijetu. Između 1933. i 1945. nacisti su pokrali milijune umjetnina, dragocjenosti i stotine tona zlata. Krali su vjenčano prstenje i zlatne plombe za zube, neobrađene dijamante i kraljevske dragulje, praznili muzeje, knjižnice, crkve, sinagoge, urede, tvornice i obiteljske kuće. Dio onog što je ukradeno još nije pronađen, između ostalog se procjenjuje da nedostaje više od sto tisuća umjetničkih slika, među kojima su djela Degasa, Van Gogha i Raphaela, kao i zaliha dijamanata, nakita i ostalog kulturnog blaga u vrijednosti desetaka, ako ne i stotina milijuna dolara. 2007. godine bivši CIA-in ekonomist procijenio je da se ukupna vrijednost još nepronađenog nacističkog plijena kreće između 115 i 175 milijardi dolara. Pokušaji da se vrati ukradeno blago počeli su krajem Drugog svjetskog rata i traju još i danas.

Fotografije

TCB Media RightsTCB Media RightsTCB Media RightsTCB Media RightsLov na nacističko blago

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Uspon i pad: Prekretnice u Drugom svjetskom ratu (2019)

    image
    Od prvog pucnja do posljednjeg oblaka u obliku gljive, priča o Drugom svjetskom dotiče svaki kontinent, račva se, ponavlja se i gura dalje. Donosimo vam...
  • Terra X - Rätsel alter Weltkulturen (1982)

    image
    Terra X - Expedition into the unknown.
  • Tutankamonovo blago: Skrivene tajne (2018)

    image
    Serijal National Geographica „Tutankamonovo blago: Skrivene tajne“ donosi novu priču o mladom vladaru, ali i blagu koje baca novo svjetlo na njegov kratak, ali...
  • Lost Ships (2020)

    image
    Compilation of documentaries from the UK Mallinson Sadler Productions, all about special shipwrecks and past, spectacular uses of ships.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.