SADRžAJ

Na vrhu planine Čemerno, gde je prava avantura stići, živi jedna žena! Nema ni porodicu, ni prve komšije, kalendar je ne interesuje. Na pragu zime posetila ju je ekipa RTS-a iz Kraljeva. Prilog Vere Aksentijević.
Pre tri nedelje carinici na graničnom prelazu Batrovci sprečili su šverc belih tartufa, koji su deset puta skuplji od crnih, i koštaju oko pet hiljada evra po kilogramu. To je bio povod za istraživanje šta sve krijumčari pokušavaju da prebace preko granice, na koje načine ih razotkrijavu. Više iz priče Tanje Dimitrić Mijailović.
U ariljskoj srednjoj školi "Sveti Ahilije" postoji 12 učeničkih kompanija! Na republičkim i regionalnim takmičenjima redovno su nagrađivani. Kruna svih tih nagrada su podsticajna sredstva koja je resorno ministarstvo dodelilo školi za gradnju regionalnog, inovacionog startap centra. Sa mladim preduzetnicima razgovarao je Predrag Stojković.
Već 14 godina jagodinska predškolska ustanova "Pionir", pred Novu godinu, prikuplja dečju garderobu i igračke, kako bi napravila pakete za socijalno ugrožene mališane. Prema poslednjim podacima, na spisku korisnika Narodne kuhinje u tom gradu je stotinu mališana mlađih od 12 godina. Prilog Vesne Lazić.
Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta Pratite nas na Jutjub kanalu i FejsbukuUrednice emisije: Gordana Petrović i Dragana ŽivojnovićVoditeljka: Zorana Koršoš Nikolić
Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

Fotografije

Ovo je SrbijaOvo je Srbija

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • ZIP - Središnje vijesti

    image
    Središnja informativna emisija emitira se svakodnevno od ponedjeljka do nedjelje. Dnevni urednici i prezenteri, vijesti biraju prema kriterijima važnosti za...
  • All About (2020)

    image
    All About is the programme that has interesting information on various topics. The programme contains facts about famous paintings, celebrities, movies,...
  • N1 studio

    image
    S gostima u studiju i u javljanjima uživo analiziramo najaktualnije teme dana, uživo se uključujemo u najvažnije događaje u zemlji i svijetu.
  • Дньовнїк RT Vojvodina

    image
    Informativni program na ukrajinskom jeziku RT Vojvodine.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.