poster

Trezor: Televizijanci

Trezor

Srbija

SADRžAJ

Majstor zvuka Milan Utržan o četiri decenije televizijskog rada
Čovek koji čuje sve - Milan Utržan je od 1975. do penzionisanja 2016, majstor zvuka u Televiziji Beograd. Radio je dramske emisije, a izdvaja posebno dvodelnu dramu Poslednji čin, mnogobrojne muzičke emisije narodne i klasične muzike, među kojima izdvaja Subotom uveče, kasnije preimenovanu u Nedeljom uveče. Pored svog standardnog posla radio je izbor muzike za TV dramu Sve će to narod pozlatiti. Tokom četrdeset godina duge karijere profesionalni cilj mu je bio da umetnicima omogući sve uslove da pruže svoj maksimum, smatrajući da je za svakog muzičara najznačajniji majstor zvuka. Mnogi snimci koje je načinio otišli su u svet, zajedno sa tim umetnicima. Misao koja ga je vodila kada je posao na zvuku u pitanju je da muzičar ima jedan pristup u izvođenju, a da publika drugačije čuje njegov instrument i izvođenje, a posao majstora zvuka je da te dve razlike pomiri i u tome je od izuzetne važnosti poznavanje instumenata, medija na kojem se snima, sa koga se emituje i medija na kome se to sluša. I u penziji ostaje veran muzici, u slobodno vreme svira u svojoj muzičkoj grupi i bavi se komponovanjem.
- Učesnici: Milan Utržan, majstor zvuka; sagovornik Bojana Andrić - Urednik istraživač Marijana Cvetković, snimatelj Bojan Marojević, asistent Milan Resavac, snimatelj zvuka Dragan Ušendić, mikroman Miljan Grubanović, rasvetljivač Siniša Kosić, saradnik snimatelj Milena Jekić Šotra, organizator Gordana Grdanović, grafička obrada Milena Marković, montažer Nada Dodig Zildžić, urednik Bojana Andrić - Snimano 14. januar 2016, premijerno emitovanje; Redakcija za istoriografiju

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.