poster

Odbojka - EP, Srbija - Belgija

2019 Men's European Volleyball Championship


SADRžAJ

Utakmica sa Belgijom pokazaće pravo lice odbojkaša Srbije na Evropskom prvenstvu u Antverpenu (20.30 RTS 2). Igra pred domaćom publikom daće vetar u leđa Belgijancima koji su do sada ostvarili 4 trijumfa u grupi B. Naša selekcija ima jedan meč manje i ovaj susret odlučiće o prvom mestu, a samim tim i o lakšem rivalu u osmini finala.
Posle pobede nad Španijom selektor Slobodan Kovač hteo je da odmori igrače i otkazao je treninge u utorak. Slobodan dan mogli su da iskoriste kako su hteli, a zanimljivo je da se većina odbojkaša ipak opredelila za rad sa kondicionim trenerima u teretani. Posle podne svi su obišli centar Antverpena i opustili se pred izazov, koji ih očekuje u sredu.
"Belgija će igrati pred svojim navijačima, biće to ozbiljna utakmica i jaka provera. Posle pobeda nad Nemačkom, Slovačkom i Španijom želimo da nastavimo seriju i obezbedimo prvo mesto u grupi. To je važno zbog naredne faze takmičenja - naglasio je Slobodan Kovač, selektor Srbije".
Od 2013. sastali smo se 7 puta sa Belgijom, a šest utakmica Srbija je rešila u svoju korist. Poslednji put naša reprezentacija igrala je protiv Belgijanaca na Šampionatu Evrope u Poljskoj 2017. Bio je to meč za bronzanu medalju, koji je Srbija dobila teškom mukom sa 3:2. Iste godine, ali par meseci ranije u Svetskoj ligi slavili su Belgijanci sa 3:0 u Novom Sadu.
Komentator Predrag Milinković

Fotografije

Odbojka - EP, Srbija - Belgija

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Odbojkaška Superliga Hrvatske za žene

    image
  • CEV Women's Champions League

    image
    Liga prvaka u odbojci je najjače europsko klupsko natjecanje u odbojci, akoje organizira Europska odbojkaška federacija (CEV).
  • Prvenstvo Hrvatske u odbojci

    image
  • CEV Champions League

    image
    Liga prvaka u odbojci je najjače europsko klupsko natjecanje u odbojci, a koje organizira Europska odbojkaška federacija (CEV). Do sezone 1999./00. se natjecanje...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.