SADRžAJ

Peter Andrej je priznani slovenski kantavtor ter organizator kulturnih prireditev, kot so pomladanski Glazerjevi dnevi in Kantfest, največji slovenski festival kantavtorstva. Kot aktivni državljan skrbi za ohranjanje nesnovne kulturne dediščine domačih Ruš in spodnje Dravske doline.
Svetovni popotnik in raziskovalec Dragutin Lerman je bil eden prvih Evropejcev v osrednji Afriki. 155 let po rojstvu se ga spominjajo in na novo odkrivajo v njegovi rodni Požegi.
Kopališče Mitterbad v Ultnu blizu Merana je bilo več stoletij vir zdravja, obiskovale pa so ga številne znane osebnosti, od Bismarcka do Kafke. V bližini so zdaj oživili vilo Hartung, v kateri je bila nekoč bolnišnica.
Bavarki Anahid Klotz pravijo šepetalka oslom. Na svoji oslovski farmi v Pählu pri Ammerseeju prireja tudi počitniške delavnice za otroke in jih uči »oslovskega jezika«.

Fotografije

Alpe-Donava-JadranAlpe-Donava-Jadran

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Kulturni dnevnik (2015)

    image
    Pratite Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici,...
  • Vijesti STV

    image
    Najnovije vijesti s područja Slavonije i Baranje, ali i cijele Hrvatske. Prve Vijesti pratite već od 10:10, zatim 11:10,12:10... središnje Vijesti su u 20:10, a...
  • Dnevnik

    image
    Z ogledom Dnevnika si zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni...
  • French Connections

    image
    A quirky, insider's guide to understanding France and the French, from the sublime to the ridiculous.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.